Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Overkappingen voor het terras

Je gaat je tuin aanpakken, voordat het zomer wordt. Je tuin kan wel wat onderhoud gebruiken en bovendien wil je een iets ander terras. Je denkt erover om een overkapping over het terras heen te plaatsen. Dat is nog niet zo een gek idee, want het geeft je huis wat meer leefplezier. Bovendien wordt het buitenseizoen zo aanzienlijk verlengd. Je kunt lekker met vrienden buiten zitten of gewoon lekker zelf genieten van de lange avonden. Een veranda overkapping kun je ook helemaal op maat laten maken, zodat je nieuwe veranda overkapping helemaal naar wens is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een strakke stijl, maar je kunt ook juist gaan voor een minimalistische stijl of voor hout. Je kunt ook altijd nog kiezen uit verschillende soorten hout. Denk aan eikenhout, douglashout of vurenhout. Ben je benieuwd naar de veranda overkapping voor in je tuin? Lees dan verder, want in deze blog vertellen we je er iets meer over.

Overkapping

De veranda overkapping kun je als het ware laten bevestigen aan je woning of aan je tuinhuis. Het is dus een must dat je terras ook hier ligt, anders heb je er niet zoveel aan. Het kan ook dat je je terras dan juist wel wil verplaatsen, dan is het wel zinvol om te doen. Deze keuze moet je van tevoren maken. Daarna kan je kiezen in welke uitvoering je de overkapping wil hebben. Wil je bijvoorbeeld een plat dak of wil je juist een dak met aflopende dakpannen? Het kan allemaal, het is maar net wat jij mooi vindt. Ga eens op zoek naar inspiratie en stel daarna je eigen overkapping samen. Denk na over de afmetingen, de houtsoort, de dakvorm en de dakbedekking. Het is ook handig om na te denken of je de veranda in dezelfde stijl als je woning wil hebben. Denk als laatste na over de houtsoort. Over het algemeen kun je vaak kiezen uit Douglas hout, larikshout, eikenhout, geïmpregneerd hout of vurenhout.

Plaatsen

Ben je eruit en heb je je overkapping samengesteld? Dan kun je je overkapping zelf plaatsen of je kunt je overkapping laten plaatsen. Dit laatste komt vaker voor, omdat de overkapping ook vaak gemaakt wordt door een specialist. Zeker als je een overkapping op maat laat maken is dit meestal het geval.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen