Leuke kleurplaten om zelf te printen!

De beste kleurplaat om te studeren?

Kleurplaten werken goed bij het leren concentreren. Het zorgt voor een serene rust en mandalas kleurplaten zijn dan ook niet voor niets zo populair. Ze werken zeer meditatief voor sommige mensen. Juist in een tijd waarin veel mensen last ervaren van stress is dat natuurlijk een welkome afwisseling. Toch is ook alleen al het kleuren van bijvoorbeeld een autokleurplaat al rustgevend. Mits je het op de juiste manier toepast. 

Auto theorie leren met een autokleurplaat 

Moet je binnenkort jouw autotheorie leren? Dan kan het helpen om al in een goede stemming te komen, door een autokleurplaat in te kleuren. Kleur je de auto geel? Dikke kans dat je net wat intelligenter bent dan een ander. Hoe dan ook is geel een stimulerende kleur die het leren bevordert. Het kan je net dat extra zetje geven als je jouw auto theorie leren moet. 

Als je slim bent, kies je voor een autokleurplaat met veel details, zo leer je meteen de onderdelen van een auto goed kennen. Op die manier leer je spelenderwijs al wat meer over de auto. 

De betoverende mandala 

Mandala komt uit het Sanskriet en het betekent ‘cirkel’. Kenmerkend aan een Mandala is dat er zoveel symmetrie in te ontdekken valt, alhoewel het geen must is voor een Mandala. De cirkel heeft sowieso iets magisch. Het is bijna hypnotiserend. Het is dan ook niet gek dat het inkleuren van een mandala als enorm rustgevend wordt ervaren. Een mooi modus voor als je in de stemming voor studeren wil komen. 

De juiste kleur voor de juiste concentratie 

Vaak gaat het niet om de afbeelding, maar om de kleur van de afbeelding. Veel kleuren hebben invloed op het studeren. Welke kleur de juiste is voor jou? Dat hangt af van wat je wil studeren en welke vorm van aandacht je nodig hebt om het goed te leren. Het belangrijkste is dus dat je de juiste keuze op het juiste moment maakt. Er zijn wel hulpmiddelen die je de goede kant op kunnen sturen. Het heeft namelijk een voordeel als je weet welke kleur welk effect kan geven. Bewustzijn, daar gaat het om. 

Heb je veel rust nodig en word je rustig van de zee? Dan is mogelijk blauw de kleur die jou kan helpen richting de gewenste concentratie. Sommige mensen zijn juist meer van het bos, het groen geeft rust en een gevoel van vertrouwen. Voor wie meer behoefte heeft aan bos, is groen vaak een betere kleur voor een optimale aandachtspanne.  

Ben je snel verveeld en kun je juist wel wat prikkeling gebruiken? Dan is geel of oranje een betere kleur voor jou. Het zal stimuleren en activeren, het zet ook creativiteit in gang. Pas er wel mee op, bij te veel oranje of geel kun je last krijgen van te veel stimulatie en zul je juist moe kunnen worden.  

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen