Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Animatie kleurplaat

Zijn je kinderen dol op animatiefilmpjes en zitten ze elke dag urenlang voor de buis? Er is ook een manier om je kleine kinderen nuttig bezig te houden terwijl ze hun favoriete animatiefilmpje zitten te kijken. Door een kleurplaat van hun lievelingsanimatie te laten inkleuren kun je je kinderen productief bezig houden terwijl ze genieten van de televisie. Je kunt ook de iets oudere kinderen zelf hun animatie laten maken op een kleurplaat, door zelf inspiratie op te doen en hun creativiteit los te laten kan er iets moois van komen waar ze plezier aan hebben tijdens het creëren.

Benodigdheden

Het inkleuren van je kleurplaten of het zelf ontwerpen van je kleurplaat kun je eigenlijk gebruiken wat jezelf graag wilt. Het zelf tekenen van een kleurplaat doe je vooral met een potlood, het inkleuren van een kleurplaat kun je doen met viltstiften, verschillende verfsoorten, kleurpotloden, etc.

Tekening animatie

Als je verkiest om zelf een kleurplaat te ontwerpen door een animatie te tekenen is het belangrijk dat je weet hoe je aan de slag wilt gaan. Als je al voor de televisie zit is het makkelijker om een beeld te krijgen van de animatie waar je een tekening van wilt maken. Let goed op de vormen van de animatie. Omdat het jouw eigen tekening is, is het niet belangrijk welke kleuren je gebruikt je kunt ten slotte zelf kiezen hoe je jouw animatie maakt.

Je kan bijvoorbeeld de animatie een huis geven, een gras tekenen met verschillende bloemetjes, in de lucht kun je vogels en wolken tekenen.

Eigen animatie maken

Het kan je veel tijd kosten om je eigen animatie te maken dan een animatie van een kleurplaat in te kleuren maar dit zal je eigen kunstwerk zijn die jij dan kan bewaren. Je kan een kleurplaat langs je nemen om een inzicht te hebben hoe een animatie kleurplaat eruit ziet en om een beetje inspiratie op te doen.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen