Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Kleurplaten over milieubewustheid

In deze tijd zijn er steeds meer mensen die milieubewuster gaan leven. Steeds meer mensen nemen de fiets in plaats van de auto. Dit is ook nog een erg gezond. Ook kun je beter ledlampen gebruiken in plaats van halogeenlampen. Deze verbruiken een stuk minder en gaan een stuk langer mee. Daarnaast kun je oude spullen best bewaren en deze hergebruiken. Kun je niks meer met de apparaten? Laat je oud ijzer in Hoensbroek dan ophalen. Dit metaal kan dan weer gebruikt worden voor andere doeleinden.

Bespaar geld

Bovengenoemde voorbeelden zijn niet alleen een stuk beter voor het milieu, je spaart ook een hoop geld op lange termijn. Wanneer je bijvoorbeeld ledlampen gebruikt, verbruik je een stuk minder stroom. Zo heb je aan het einde van het jaar een lagere energierekening. Door de fiets te nemen in plaats van de auto bespaar je ook een hoop. Je hoeft niet elke keer te tanken, dit bespaart je een hoop geld met de hoge brandstof prijzen.

Een milieubewuster leven

Het is natuurlijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op een milieubewuste manier gaan leven. Hoe meer mensen milieubewust leven, hoe beter dit is voor het klimaat. Daarom zou iedereen op de hoogte moeten zijn van de voordelen van deze kleine aanpassingen op je levensstijl.

Leer daarom je kinderen al op jonge leeftijd om zo bewust mogelijk te gaan leven. Tuurlijk wil je je kinderen niet op een strenge manier opvoeden. Toch kun je je kinderen leren bewust om te gaan met het milieu. Laat je kinderen bijvoorbeeld niet te lang douchen. Zet een timer naast de douche, zo kunnen zij bijhouden hoe lang ze douchen. Zorg ook dat je kinderen niet veel tv kijken en de hele dag op hun mobieltje zitten.

Spelen op een bewuste manier

Door je kinderen niet de hele dag op hun mobieltje te laten zitten voed je ze ook nog eens op een gezonde manier op. Laat je kinderen meer buitenspelen, lezen of kleuren. Deze activiteiten zijn veel gezonder en leerzamer. Door buiten te gaan spelen blijven ze gezond. Wanneer ze veel lezen, zullen ook hun prestaties op school verbeteren. En door te tekenen worden je kinderen ook nog eens creatief. Laat ze bijvoorbeeld een kleurplaat met betrekking tot natuur maken. Zo zijn ze creatief en leerzaam bezig.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen