Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Kleurplaten van huizen

Gaan jullie verhuizen of verbouwen? Dan is het een goed idee om de kinderen hier op een creatieve manier op voor te bereiden. Dit kun je bijvoorbeeld doen, door middel van kleurplaten. Kleurplaten zijn een goede manier waarop kinderen hun creativiteit kunnen uiten en tegelijk kun je ze hierdoor ook het idee geven dat ze zeggenschap hebben in deze grote aanpassingen. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Kleurplaten voor bij een verhuizing

Als jullie gaan verhuizen is er veel mogelijk als het op kleurplaten aankomt. Je kunt huizen kiezen, zo kunnen ze jou laten weten wat zij mooi vinden. Ook kun je ervoor kiezen om tuinen, appartementsgebouwen of zelfs dozen te nemen. Door kleurplaten met dozen te kiezen kunnen ze al wennen aan het feit dat dadelijk al hun spulletjes in dozen zit verpakt.

Kleurplaten tijdens een verbouwing

Een verbouwing is een vreemde periode voor kinderen. Alles moet ineens even anders en ze kunnen niet mee helpen. Je kunt de kinderen door kleurplaten te gebruiken echter toch het idee geven dat ze mee helpen.

Als jullie een nieuwe badkamer aan het maken zijn kun je ze badkamer kleurplaten laten inkleuren. Stel nou dat de nieuwe badkamer een verandering heeft zoals een waterkering drempel douch. Dan kun je deze waterkering drempel douche in de kleurplaat implementeren, door het zelf te tekenen. De kinderen zullen sneller aan de nieuwe elementen wennen als ze deze al eens hebben mogen inkleuren.

Bij een keukenverbouwing is het leuk om soortgelijke keukens te kiezen in kleurplaten en de kinderen de kleuren te laten bepalen. Het kan goed zijn dat ze zelfs nog met leuke kleur combinaties komen waar je zelf helemaal niet aan gedacht had! Zo hebben de kinderen het idee dat ze beslissingen mogen nemen, hier zullen ze vast en zeker heel trots op zijn.

Kleurplaten van nieuwe plaatsen

Als jullie naar een geheel andere locatie verhuizen kun je informeren of er leuke kleurplaten in de omgeving te vinden zijn, waardoor je kinderen al bekender worden met de omgeving. Op deze kleurplaten staan vaak leuke locaties voor kinderen vermeld, zoals de speeltuin, de school en het zwembad. Zo kunnen de kinderen zich alvast gaan verheugen op de nieuwe stad omdat ze al een beetje een idee hebben van wat er daar allemaal te doen is.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen