Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Op deze website kun je ontzettend veel kleurplaten vinden voor kinderen. We gaan ook niet ontkennen dat kleurplaten ontzettend belangrijk zijn voor de creatieve en motorieke ontwikkeling van een kind. Maar we moeten niet vergeten dat kleurplaten ook een therapeutische werking hebben. Ook al hebben volwassenen hun creatieve- en motorieke ontwikkeling al achter de rug, neemt dit niet weg dat zij alsnog baat kunnen hebben bij de therapeutische aspecten van kleurplaten.

We spreken dan uiteraard niet over kleurplaten waarbij er slecht een auto op een vel papier staat. We spreken bij therapeutische kleurplaten over kleurplaten met vormen en symmetrie, maar waar ook de creativiteit de vrije loop kan gaan. In deze blog gaan we je een aantal voorbeelden geven van rustgevende kleurplaten. Op internet kun je veel boeken vinden met therapeutische kleurplaten, laat je inspireren door deze blog.

Kleurplaten van mandala’s

Als je aan therapeutische kleurplaten denkt, dan denk je waarschijnlijk gelijk aan mandala’s. Mandala’s zijn ook absoluut de meest rustgevende kleurplaten. Mandala’s zijn een echte kunst die uit het hindoeïsme en boeddhisme komt, maar tegenwoordig erkennen psychologiën de werking van deze kunstwerken ook. Daarom worden ze al in veel praktijken gebruikt om stress te verlagen, de hartslag te vertragen en het concentratievermogen te verhogen.

Kleurplaten van moleculen

Moleculen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar hebben zeker de creatieve mogelijkheden die wij zoeken. Research chemicals zijn voor veel mensen erg interessant en daarom mogen deze kleurplaten ook niet ontbreken. De volgende kleurplaten kunnen op vele uiteenlopende manieren worden ingekleurd.

Kleurplaten van vormen

De volgende kleurplaten hebben ook geweldige rustgevende effecten, ook al zien ze er in het eerste opzicht erg druk uit. Het samen komen van de vormen geeft rustgevende signalen aan het brein en de mogelijkheden tot inkleuren en zelf maken van deze kleurplaten zijn eindeloos.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen