Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Op vakantie met kleine kinderen

Jaarlijks gaan er een hoop gezinnen met kleine kinderen met de auto op vakantie. Soms worden er wel honderden kilometers afgelegd om de vakantiebestemming te bereiken. Kleine kinderen kunnen dit niet altijd waarderen. Voor een hoop kleine kinderen is het moeilijk om zo lang stil te zitten. Na een tijdje zulle ze een beetje vervelend worden en gaan zeuren. Dan moet je ze bezig zien te houden, maar hoe?

Speel leuke spelletjes

Een leuke manier om de kinderen bezig te houden is door met zijn allen spelletjes te doen. Typische spelletjes voor onderweg zijn: ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ Dit is een leuke manier om je al vast te kunnen verheugen op de vakantie. Een ander leuk spelletje is ‘Wie ben ik?’ dit is eenvoudig overal te spelen. Iedere keer mag een persoon een persoon of voorwerp kiezen, vervolgens mag de rest raden wat dit is. Een ander spel dat vaak in de auto gespeeld wordt is ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ Hierbij mag een persoon een voorwerp in gedachte nemen. De anderen in de auto mogen raden wat dit is.

Laat ze kleuren

Een andere manier om de kinderen tevreden te houden is door ze te laten tekenen. Neem een etui met viltstiften en potloden en laat ze hun gang gaan. Op deze manier kunnen ze op een creatieve manier hun fantasieën kwijt. Je kunt natuurlijk ook leuke kleurplaten meenemen voor de kinderen. Op onze site is een ruim aanbod te vinden aan gratis kleurplaten. Zo hebben wij voor de jongens kleurplaten met stoere motors. Welke jongen droomt er nou niet van om op een motor te rijden? Eerst maar eens over een aantal jaar het rijbewijs halen bij motorrijles Tilburg. Voor de meisjes hebben wij leuke prinsessen kleurplaten. Welk meisje wilt er nou geen prinses worden?]

Laat de kinderen lezen

Tot slot kun je de kinderen een boekje laten lezen. Het is voor kinderen niet alleen een manier van vermaak, het is ook nog eens erg leerzaam. Voor jongere kinderen zijn boeken met plaatjes aantrekkelijker om te lezen. Op deze manier hoeven ze nog niet heel veel te lezen, maar kunnen ze leren van de plaatjes in combinatie met een kleine tekst. Een goed alternatief is een stripboek, deze bevatten veel plaatjes en relatief weinig tekst. Deze vinden kinderen over het algemeen leuker om te lezen.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen