Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Sport kleurplaten

De sportdeelname onder jongeren is de afgelopen jaren in positief opzicht verandert. Bij de jongste jeugd van 6 t/m 11 jaar sport 91% maandelijks. Door de jeugd aan te sporen te gaan sporten, voorkom je dat ze overgewicht zullen krijgen. Zo hoeven ze niet op vroege leeftijd te beginnen met afvallen. Hoewel de meisjes steeds vaker op voetbal gaan, is het nog steeds een jongenssport. Bij meisjes zijn dansen, turnen, paardensport en volleybal populairder dan bij jongens. Jongens zijn vaker bezig met voetballen, vechtsporten en judo.

Jongens sport

Voetbal is verreweg de meest beoefende sport van Nederland. De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond telt ruim 1,2 miljoen leden. Zoals eerder gezegd wordt de sport voornamelijk door jongens beoefend. Voetbal is vooral populair onder jongeren tot 17 jaar. De meeste jonge jongens gaan dus al vroeg op voetbal. Ze willen graag op voetbal, omdat ze opkijken tegen de grote idolen van hun favoriete voetbal club. Je gaat als klein jongetje voor het eerst mee met je vader naar een wedstrijd van een lokale voetbalclub. De sfeer in het stadion en de wedstrijd zelf, zorgen ervoor dat je droomt van een zelfde carrière als de voetballers. Je bent de hele week alleen nog maar met voetbal bezig om nog beter te worden. Door twee keer per week te trainen, met je vriendjes te gaan voetballen en te kijken naar de favoriete voetbalploeg te kijken hoop je ooit net zo goed te worden. Naast dat heb je je hele slaapkamer vol met voetbaltruitjes, vlaggen, posters en tekeningen. Zo denk je alleen nog maar aan voetbal de hele week.

Meisjes sport

De populairste sport onder meisjes is dansen. Je kunt op 2-jarige leeftijd al beginnen met dansen. Bij peuterdansen leer je op een speelse manier te bewegen op muziek. Wanneer je een beetje ouder bent kun je kiezen voor verschillende soorten dansen. Zo kun je kiezen uit ballet, hiphop, breakdance, jazzballet, stijldansen, streetdance en Zumba. Dit zijn enkele voorbeelden van dansstijlen, echter zijn er nog veel meer dansstijlen. Ook gaan veel meisjes op turnen, hierbij is het belangrijk dat je lenig, sterk en conditioneel in orde bent. Daarnaast zijn er nog een hoop meisjes die aan paardensport doen. Als meisje ben je dus ook veel met deze sporten bezig. Maak een leuke kleurplaat met een paard of een ballerina en hang deze op jouw slaapkamer.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen