Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Kleurplaten helpen kinderen om door deze coronapandemie heen te komen

De nieuwe maatregelen rondom de coronapandemie hebben ervoor gezorgd dat mensen weer minder kunnen ondernemen. Na 17 uur zijn de meeste winkels, horeca en andere bedrijven gesloten. Dit betekent dat er voor veel mensen na 17 uur niets meer te doen is. Ook kinderen hebben hier last van. Waar zij eerst nog mochten trainen geldt nu dat dit niet meer mag. Dit betekent dat ook kinderen minder sociale contacten hebben en minder buiten komen. Een tweede nadeel hiervan is dat kinderen niet meer hun energie kwijt kunnen. Het is dan ook niet gek dat kinderen nu thuis wat drukker en rebelser zullen zijn dan normaal. Een ander probleem is dat kinderen niet meer worden uitgedaagd om iets te doen. De verleiding om de hele dag achter een tablet, een console of de tv te hangen is dan ook groot. Als ouder is het ook een makkelijke oplossing. Toch is dit het juiste. Geef je kinderen een kleurplaat.

Geef een kind een uitdaging met een kleurplaat

De kleurplaat is perfect voor kinderen die even wat uitdaging nodig hebben. Er zijn veel verschillende soorten kleurplaten. Het voordeel van dit ruime aanbod is dat er voor iedereen een kleurplaat te vinden is. Zo zijn er verschillende niveaus van makkelijk tot zeer uitdagend. Dit zorgt ervoor dat elk kind kan worden uitgedaagd. Bovendien zorgt het maken van een kleurplaat ervoor dat kinderen worden uitgedaagd op een creatief vlak. Dit is iets wat niet vaak gebeurd. De creativiteit van kinderen dient al op een zo vroeg als mogelijk leeftijd gestimuleerd te worden. Dit zorgt er voor dat een kind probleemoplossend leert denken. Daarnaast wordt de expressie kant van het kind gestimuleerd.

Verbeter de algemene kennis van een kind met een kleurplaat

Naast de voordelen van meer expressie en een beter probleem oplossend vermogen is het maken van een kleurplaat ook gewoon leuk. Zo zijn er kleurplaten die te maken hebben met de interesses van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan Disneykleurplaten of juist voetbalkleurplaten voor de jongens. Door een kleurplaat te kiezen die aansluit bij de interesses van het kind vergroot je de kans dat een kind zich zal amuseren tijdens het tekenen. Dit komt weer ten goede van de eerder genoemde voordelen. Een ander groot voordeel van kleurplaten is dat deze kinderen algemene kennis bijbrengen. Zo leert een kind bepaalde voorwerpen kennen omdat deze vaak voorbij komen. Daarnaast leert een kind hoe bepaalde karakters eruit zien. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de algemene kennis van het kind. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een kleurplaat van een kind. Het kind leert dat kinderen kinderkleding dragen. Het kind leert ook wat elk kledingstuk is. Ga dus na of tijdens het tekenen ook met je kind in gesprek om het leerproces nog beter te stimuleren. Door hebben jij en je kind heel veel aan. Begin dus nu met kleuren!

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen