Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Disney

Quotaties worden vaak gezien als een leefwijze voor vele, vaak wordt er ook naar media gekeken als het gaat om quotes. Dit kan zijn in films, boeken en televisie series, zulke soort quotes worden dan dagelijks geciteerd door mensen om lessen en levenswijze over te brengen. Een medium waar mensen vaak quotes vandaan halen zijn van Disney. Ontworpen door Walt Disney in 1923, is Disney nog steeds een van de grootste film en animatie maatschappijen ter wereld. Tegenwoordig worden de quotes van bekende Disney-films nog vaak gebruikt en zijn er zeker wijze lessen uit te halen. Of het nu prinsessen quotes zijn of bijvoorbeeld Winnie de Poeh quotes, Walt Disney wilde wijze levenslessen bieden bij zijn films.

Winnie de Poeh

Een van de bekendste Disney personages is al hierboven benoemd: Winnie de Poeh. Deze kleine ronde beer beleefd dagelijks leuke en ook minder leuke dingen met haar vriendjes. Een van deze Winnie de Poeh quotes is daarom ook als volgt: Knorretje: “Hoe spel je ‘liefde’?” Winnie de Poeh: “Je kunt het niet spellen, alleen voelen!”. Deze wijze les van Winnie laat ons zien dat liefde een concept is waar niet altijd makkelijk woorden bij geleverd kunnen worden, maar juist iets is wat je moet beleven bij de juiste persoon om dat zo correct mogelijk te ervaren. De originele quotaties zijn ontstaan door de boeken van A.A. Milne en zijn verfilmd door Walt Disney Pictures. De inspiratie van de schrijver is ontstaan door de knuffels van zijn 5-jarige zoontje. Hij was zo verzot op zijn knuffels dat Milne verhalen is gaan schrijven over de knuffels. Met in de hoofdrol Winnie de Poeh, de favoriete knuffelbeer het zoontje.

Een andere bekende Winnie de Poeh quote is misschien wel de volgende: “Als er ooit een dag komt dat we niet samen kunnen zijn, neem me dan in je hart. Daar zal ik altijd blijven.” Deze quote heeft duidelijk het doel om mensen te infomeren over de dood en de gevolgen hiervan. Met dit gezegde wilde de schrijver duidelijk maken aan de lezer dat, hoewel na het leven je niet meer samen bent, het belangrijk is om de gedachtenis van de overleden persoon tot je te nemen in je hart om hem/haar nooit te vergeten.

De quotes van zowel de schrijver als Walt Disney zijn mooie voorbeelden van quotaties die geplaatst zijn in een medium met een betekenis. Hierdoor kan de schrijver een deel van zijn gedachte plaatsen in de persoon, ook als de lezer een nieuwe kijk te geven over het leven, liefde, vriendschap enzovoort.

Lees meer