Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Kleurplaten of een gameconsole?

Het blijft lastig om een leuk cadeau voor uw kind te kopen tijdens de feestdagen. De boekjes van Intertoys en Bart Smit staan vol met goedkoop prul dat vaak binnen een paar weken al kapotgaat, of met veel te dure gameconsoles. Daarbij zijn kinderen na een paar weken meestal uitgekeken op het speelgoed. Wat is nu echt leuk speelgoed dat lang meegaat, waar ze niet op uitkijken en waarbij ze niet naar een scherm hoeven te staren? Kleurplaten! Ieder kind houdt ervan om lekker creatief bezig te zijn en zijn of haar levendige fantasie op papier te zetten in de vorm van een tekening. Het leuke aan kleurplaten is dat je dit het hele jaar door kan doen, ook in de winter. Toch: als je aan je kind vraagt wat hij (of zij) liever heeft; kleurplaten of een console, dan zal het antwoord 9 van de 10 keer de gameconsole zijn. Hieronder staan enkele voor- en nadelen van een gameconsole en een kleurplaat als cadeau. Misschien dat dit uw kind zelfs overtuigd om voor het tekenen te gaan!

Voordelen kleurplaten

Teken- en knutselgerei is tijdloos. Iedere generatie wat nu op aarde loopt heeft hoogstwaarschijnlijk als kind wel eens voor zijn of haar plezier een tekening gemaakt. Kinderen houden er nu eenmaal van om creatief bezig te zijn. Door te tekenen kunnen ze hun gedachten en kinderlijke fantasieën transformeren op papier. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat dit een positieve bijdrage levert aan de emotionele ontwikkeling van een kind. Waarschijnlijk zal dat uw kind geen hol interesseren, maar misschien wél het feit dat je op (bijna) ieder moment van de dag kan tekenen, in tegenstelling tot gamen. Iedereen heeft wel eens tijdens de lestijd op een blaadje zitten schetsen, of vakjes zitten inkleuren terwijl hij of zij aan het bellen was. Dit laat toch al zien dat iedereen het onbewust leuk vindt om te tekenen. Bovendien is het een heel voordelige hobby!

Voordelen Gameconsole

Gamen is voor de meeste kinderen gewoon hartstikke leuk om samen te doen of alleen. Niet voor niets dat gameconsoles zo razend populair zijn. Niet alleen onder de jeugd, maar ook onder volwassenen. Het leuke aan gamen is dat je bijvoorbeeld auto kan rijden zonder dat je een rijbewijs hebt. Tegenwoordig kun heb je voor een paar honderd euro een complete race set met stoel, handschakel en stuur. Hiermee kunnen ze alvast oefenen met echt autorijden en het schakelen onder controle krijgen. Rijschool Breda gebruikt het zelfs in het lessenpakket. Bij Rijschool Breda geven ze namelijk iedere leerling de kans om een aantal virtual lessen te nemen, om zo een gevoel te krijgen van de koppeling en het schakelen. Dit maakt de eerste echte les vaak een stuk minder spannend. Naast Rijschool Breda zijn er steeds meer rijscholen in Nederland die virtual lessen implementeren in het lespakket. Het eerder kunnen autorijden én het positieve effect dat gamen heeft op de hand-oog-coördinatie, laat zien dat óok gamen wel degelijk voordelen heeft.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen