Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Creativiteit uiten

Je creativiteit uiten kan vaak een vorm van therapie of ontspanning zijn. Het kan dan ook enorm opluchten om even lekker creatief bezig te zijn. Het fijne aan creatief bezig zijn is dat je geheel zelf kunt beslissen hoe en wat je wilt gaan doen. Je kan lekker gaan tekenen, kleuren, koken of een vechtsport bij Energie leren. Het gaat er echt om wat jij leuk vind om te doen, waar jij je ontspannen door kan voelen en waar jij je creativiteit in kunt uiten.

Tekenen

Als je zegt creatief bezig zijn, dan denk je waarschijnlijk aan tekenen of schilderen. Dit komt mede doordat dit vanaf kleins af aan al wordt aangemoedigd. Het is natuurlijk wel het allerleukste als je mooie tekeningen of schilderijen kunt maken. Gelukkig zijn er genoeg stappenplannen of voorbeelden die je kunt gebruiken. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd gebruik maken van een kleurplaat. Zo zijn kleurplaten voor volwassenen tegenwoordig ook erg populair. Zelfs met schilderen kan jij het jezelf makkelijker maken. Kies bijvoorbeeld eens voor een ‘schilderen met nummers’ schilderij. Hiervoor hoef je simpelweg de vakjes met de juiste kleur in te vullen, hoef je niet super goed te kunnen tekenen en kom je wel gemakkelijk de tijd door.

Koken

Er zijn natuurlijk nog genoeg andere dingen dan tekenen of schilderen om je creativiteit te uiten. Ook koken is een vorm van creativiteit. Deze kan je op verschillende manieren kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een eigen recept maken, maar ook het bord opmaken of gewoon een recept volgen zijn manier om creativiteit te uiten. Het fijne aan koken is dat je je familie hier waarschijnlijk ook nog heel blij mee maakt. Je bent dus niet de enige die van jouw creativiteit kan genieten.

Vechtsport

Het klinkt misschien raar, maar ook een vechtsport zorgt ervoor dat jij je creativiteit kunt uiten. Veel van deze sporten hebben namelijk een creatief karakter dat nodig is om de sport te beoefenen. Bij Energia leer je de juiste technieken die jij nodig hebt om de basis van de sport te leren. Vervolgens kan je jouw creativiteit uiten door je eigen draai eraan te geven. Deze vorm van creativiteit wordt zeker aangeraden bij Energia. Daarnaast is het uiten van creativiteit vaak een vorm van therapie die wordt gebruikt in de psychologie. En daar kan een vechtsport ook super goed bij helpen!

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen