Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Waarom zijn kinderen gek op auto’s?

Kinderen hebben obsessies; paarden, poppen, knuffels, auto’s. Ze hebben misschien wel 30 andere speelgoedjes maar er is altijd iets de favoriet. Voor jou kind zijn het waarschijnlijk auto’s, vandaar dat je hier bent terecht gekomen.

Maar wat is er nu zo interessant aan auto’s, treinen, bussen en vrachtwagens?

0-2 jaar

Kinderen van 0 tot 2 jaar bevinden zich in de sensomotorische ontwikkelingsfase. Nu leren ze alles door het te absorberen via hun zintuigen, dus door dingen te proeven, aan te raken, te horen en te ruiken. Dit maakt auto’s en andere levensechte objecten zo boeiend voor kinderen in deze fase. Daarnaast worden kinderen ook van nature aangetrokken door bewegende objecten en lawaai.

Na 2 jaar: spelenderwijs leren met het favoriete object van je kind

Auto’s of iets dergelijks zijn het favoriete object van jouw kind, maak hier dan gebruik van zodra ze ouder zijn. Je kunt vanaf het begin al auto’s gebruiken om je kind te leren, zo kun je “auto” zeggen en wijzen. Zodra je kind begint te praten kun je van alles gaan leren, zoals auto’s tellen en kleuren herkennen.

Na 6 jaar: Auto types onthouden

Als je kind met 6 jaar of ouder nog altijd zo’n obsessie heeft met auto’s kun je het een beetje moeilijker maken. Vertel je kind een merknaam of type auto. Zo kun je bijvoorbeeld een Golf 4 of BMW 530D leren en zien of die het onthoud. Daarnaast zijn er ook genoeg kleurplaten om je kind creatief te laten spelen.

Na 10 jaar: Games met auto’s

Als je kind nu nog altijd geobsedeerd is door auto’s zijn auto spellen op de playstation of switch een leuke manier om je kind te laten spelen. Natuurlijk is het ook nog altijd belangrijk dat je kind voldoende beweging krijgt en in de buitenlucht speelt, zorg daarom voor genoeg variatie.

Na 16 jaar: Rijschool Etten Leur

Zodra je kind 16 is mag die eindelijk beginnen op rijschool Etten Leur of een andere rijschool in de omgeving. Met 17 mag hij/zij dan onder begeleiding rijden en met 18 alleen. Zo heeft je kind genoeg voorbereiding gehad op het echte werk en hopelijk motivatie voor die mooie sportwagen later.

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen