Leuke kleurplaten om zelf te printen!

Mooie lucht voertuigen als kleurplaat!

Wil je zelf aan de slag met mooie kleurplaten maken? Dan is het ook superleuk om te kiezen voor kleurplaten voor alles wat in de lucht vliegt. Natuurlijk horen daar vliegtuigen bij, maar helikopters en luchtballonnen zijn ook heel leuk. En, wat dacht je eigenlijk van een zeppelin? 

Steeds vaker kleurplaten voor volwassenen. 

Met een kleurplaat teken je een tekening in, je geeft het kleuren. Hoewel het normaal bedoeld was voor jonge kinderen, zie je dat volwassenen ook vaker als hobby kleurplaten inkleuren. Soms worden daarbij nummer gebruikt. Waarbij een nummer staat voor een bepaalde kleur die je moet gebruiken. Ook zijn er tekeningen waar je van punt naar punt moet tekenen. Die punten zijn dan met nummers aangegeven. 

 Veel volwassenen ervaren kleuren ook als rustgevend. Het is niet voor niets dat het inkleuren van een mandala zo populair begint te worden. Voor wie niet zoveel met een mandala heeft, maar wel met lucht voertuigen is het niet moeilijk om de oplossing te bedenken: kleurplaten met lucht voertuigen. 

Wat voor soort voertuigen zijn er allemaal in de lucht? 

Er zijn een heleboel lucht voertuigen, zoals: 

  • Een helikopter. 
  • Een zweefvliegtuig 
  • Een ‘gewoon’ vliegtuig. 
  • Een luchtballon. 
  • Een zeppelin. 
  • Een maanraket. 
  • Een straaljager.  

In de toekomst zou het zomaar eens kunnen dat daar vliegauto’s bij komen, aldus een rijschool in Alphen aan den Rijn. Het is dus ook heel erg leuk om daar nu al een fantasie bij te hebben. Dus waarom geen vliegauto kleurplaat? 

Lucht voertuig kleurplaat maken 

Je kunt op verschillende manieren aan een kleurplaat komen. Dit kan natuurlijk via kleurplaat24, maar dit kan ook door bijvoorbeeld een getekende afbeelding op het internet te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld via de site van Pixabay.  

Wil je een normale afbeelding van bijvoorbeeld een vliegtuig omzetten naar een kleurplaat? Dan kun je dat ook doen in het programma Word. Je voegt een afbeelding in en vervolgens ga je naar de opmaak door als je met de muis op de afbeelding bent op de rechtermuisknop te drukken. Vervolgens kies je voor het opmaken van de afbeelding en dan voor ‘Artistieke effecten’. Daar is de op één na laatste optie: fotokopie. Nu hoef je alleen nog maar de doorzichtigheid op 0% te zetten. De knop ‘Details’ kun je op bijvoorbeeld 4% zetten. Hoe groter het contrast is dat je wil hebben, hoe hoger het percentage moet zijn bij ‘Details’. 

 Kun je niet kiezen? 

Waarom zou je het bij 1 luchtvoertuig moeten houden? Er zijn er nog genoeg opties. Ook kun je elke keer kiezen voor een ander model.  

Wil je een kleurplaat delen met onze bezoekers?

Kleurplaat insturen