Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
17 juni 2022

Beste teken boeken

Niet iedereen is een expert in tekenen. Niet in elk persoon schuilt een Picasso. Voor de mensen die graag willen leren tekenen of schilderen zijn er heel wat boeken. In deze blog vind je de 10 beste boeken om te leren tekenen.

1. Portretten tekenen in 15 minuten

Een belangrijke vaardigheid binnen de kunst is het tekenen van portretten. Dit boek neem je stap voor stap mee om verbluffend echte portretten te tekenen. Portretten hoeven echter niet altijd echt te zijn. Ze kunnen ook een vorm van abstractie bevatten. Het boek leert je allereerst om een basisportret op te zetten. Vanuit daar ga je hem zo echt mogelijk maken door te werken op de details van bijvoorbeeld het haar of de neus.

2. Handlettering doe je zo!

Handlettering is momenteel erg populair. Je ziet het overal op internet. Geen notities meer om een simpel stukje papier maar echte kunst! In dit boek leer je binnen no-time hoe je stap voor stap zelf handlettering kan schrijven.

3. Portretten schilderen

Olieverf is de oorzaak van de eerste portretschilderingen die plaatsvonden. Aan de hand van de meest bekende schilders zoals Van Gogh en Millet wordt er in dit boek uitgelegd hoe je de mooiste portretten kunt schilderen.

4. Het stap voor stap tekenboek

Er staan 150 teken ideeën in. Een huis, een kat, een auto, een boom, een rivier, echt alles. Leer stap voor stap hoe je de meest voorkomende dingen kan tekenen. Nadat je dit boek uit hebt gelezen ben je een expert in het tekenen van zowat alles!

5. Dare of doodle XXL

Het boek staat vol doodles in alle soorten en maten. Je kan het zo gek niet verzinnen. Draken, pratende walwissen, bloemen met een gezicht noem maar op. Een doodle is vergelijkbaar met een cartoon. Vaak bevatten doodles veel kleine figuren en patronen.

6. De basis van het tekenen
Wat is er belangrijker dan de basis? Niks! Zonder fundering kan een huis niet staan en dat geld ook voor je tekenvaardigheden. In dit boek vind je hoe je stapsgewijs alle tekentechnieken kan aanleren of verbeteren.

7. De kunst van – Landschappen tekenen

In dit boek leer je alles over het tekenen van landschappen. Het boek leert je niet alleen de natuur na te tekenen maar ook steden, dorpen en straten. Veel instructiefoto’s zorgen ervoor dat je innen een oogwenk bomen, water en bergen kunt tekenen!

Kijk voor meer bruikbare leesinformatie naar mindset boeken top 10. Mindset boeken top 10 is een lijst met de beste boeken voor de juiste mindset. De lijst bevat inzichten die elkaar versteken of juist uiterst zijn.