Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
2 augustus 2021

De leukste activiteiten voor in je achtertuin

Niks is leuker dan lekker genieten van de zon in de tuin. Ook voor de kinderen is het goed om een achter die tv of telefoon vandaan te komen en eens lekker te gaan spelen. Er is zo veel te doen en te ontdekken in de achtertuin. Wij hebben een paar tips voor je!

Stoepkrijten

Laat de creativiteit de vrije loop en ga eens lekker met de kinderen stoepkrijten. Maak een mooi kunstwerk samen of teken een parcours. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het tekenen. Het mooie aan stoepkrijt is dat je het ook weer makkelijk er af wast met een beetje water. Zo kan je elke dag een mooi nieuw kunstwerk maken.

Spelen in een zwembadje

Wat is er nu lekkerder dan spelen in een opblaasbaar zwembad als het warm is. Lekker kliederen met water en je koelt er ook nog lekker van af. Je een groot zwembad opzetten en er lekker met een luchtbed in gaan liggen, maar je kan ook een kleiner badje kopen en ze vol gooien met water speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan waterpistolen of bootjes.

Touwtje springen

Denk jij dat je het nog kan? Touwtje springen is niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens lekker sportief! Fris je geheugen nog eens op en doe spelletjes als ‘in spin de bocht gaat in’. Het internet staat vol met spelletjes, maar je kan natuurlijk ook kijken wie het langste kan springtouwen.

Ga op dierenjacht

Je ziet het misschien niet maar je tuin zit vol met dieren. Neem een vergrootglas mee en ga eens kijken onder de tegels en op de planten. Wat zie jij allemaal voor beestjes. Misschien hebben jullie geluk en landen er wat vogel in de tuin. Probeer dan eens te achterhalen welke vogels dit zijn.

Een blote voeten pad maken

Je voeten zitten elke dag opgesloten in schoenen dus het is niet verkeerd om af en toe eens op de blote voeten rond te lopen. Een blote voeten pad maken is simpel. Zet een paar bakken neer met verschillende materialen er in met verschillende structuren. Denk bijvoorbeeld aan modder, steentjes, blaadjes, gras en andere dingen die je in de tuin kan vinden.

Meer kleurrijke blogs lezen? Lees dan Een ontspannende hobby: kleuren voor volwassenen