Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
5 januari 2023

Kleur het leven

2023 wordt het jaar in kleur. Kleur is energie, ontwikkeling en communicatie. Kleur je leven in de kleuren waar jij het meeste van houdt. Over veel aspecten in je leven heb je weliswaar geen controle (de kleurplaat), maar je kan wel de gegeven situatie op jouw manier aanpakken (het inkleuren). 

Jouw personage

Leef als een held

Kies een personage van een sprookje waar jij je het meest mee identificeert. Voel je niet alleen op dat moment de held, maar erken voor jezelf wat je sterke kenmerken zijn. Door het regelmatig herhalen, door het op te schrijven of hard op te zeggen, van jouw affirmaties omring je jezelf door een positieve sfeer. Deze positieve woorden zullen misschien niet al je problemen gelijk oplossen en voorkomen dat er negatieve dingen gebeuren, maar het kan je wel kracht geven en op andere (positieve) gedachten brengen. Het zorgt voor je innerlijke rust en creativiteit. Neem je tijd en train tijdens het kleuren je hersenen gelukkiger in het leven te staan.

Wees vriendelijk voor jezelf

Vier het leven

… Maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Een uitspraak die regelmatig wordt gedaan: makkelijker gezegd dan gedaan. Nu is het niet altijd makkelijk dit zelf te doen, maar daarom vieren we in ieder geval wat we horen te vieren. In het zuiden wordt carnaval gevierd, in oktober verkleden we ons griezelig voor Halloween en met oud en nieuw komen de chicste outfits uit de kast. Zo zijn er het hele jaar door genoeg redenen om het leven te vieren. Geniet van de feestdagen en kleur het in zoals jíj zo’n dag het liefste voor je ziet.

Vier het leven elke dag, wees dankbaar, geniet en lach

Voel de natuur

Voel jij je wel een verbonden met de natuur? Tegenwoordig zijn we constant zo druk, dat we haast vergeten dat we onderdeel zijn van de natuur. Vooral bij ieder nieuw begin is het mooi om daar even bij stil te staan. Heb je in 2023 besloten om te verhuizen naar Limburg? Vind de flora en fauna kleurplaat waar jij je in het zuiden thuis bij zou voelen. Maak een zintuigenwandeling in het Limburgse heuvelland, door met al je zintuigcellen te voelen. Kijk, luister, ruik, voel en proef.

Niets eerlijker en puur dan de kracht van de natuur