Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
14 juni 2024

Populaire kleuren voor keukens

De keuken is vaak het hart van het huis. Hier bereiden we niet alleen maaltijden, maar brengen we ook tijd door met familie en vrienden. Het ontwerp en de kleur van de keuken kunnen een grote invloed hebben op de sfeer en functionaliteit van deze ruimte. Dit geldt ook voor kleur in je interieur in het algemeen uiteraard. Maar wat zijn de populaire kleuren voor keukens? In deze blog zullen we kijken naar een aantal populaire kleuren en combinaties die je tegenwoordig veel terug vindt in keukens.

Een witte of zwarte keuken

Witte en zwarte keukens worden gezien als vrij standaard kleuren, maar door er wat accentkleuren aan toe te voegen. Dit kan heel subtiel gedaan worden door bijvoorbeeld te kiezen voor gekleurde plinten. Je kunt echter ook een sprong in het diepe maken door een volledig keukenkastje een contrastkleur te geven.

Hoogglans keuken

Ook bij de populaire hoogglans keukens kun je prima wat kleur in de accenten toevoegen. Dat maakt je keuken speels zonder dat de moderne en high end look die je probeert te creëren aangetast wordt. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om een keuken in kleur in hoogglans uit te voeren. Dit kan wel heel druk aanvoel

kleuren voor keukens

Matte kleuren

Matte kleuren kunnen een zachte uitstraling geven aan je keuken, mits je voor de juiste tint kiest. Het risico bestaat namelijk dat de kleur anders juist vlak en onuitgesproken aandoet. Een beetje het tegenovergesteld van een hoogglans keuken. Je kunt dit voorkomen door die kleur in matte uitvoering te kiezen, die net wat feller is dan een pasteltint.

Landelijke kleuren

Landelijke keukens zijn niet alleen vanwege hun materiaalgebruik heel warm en sfeervol. Ook de landelijke kleuren dragen bij aan de gezelligheid van deze keukenstijl. Denk hierbij aan warmte kleuren, gedekte kleuren en pastelkleuren. Mintgroen en wijnrood zijn bijvoorbeeld hippe kleuren voor een landelijke keuken.

Tijdloze kleuren

Tijdloze kleuren kenmerken zich, doordat ze niet afhankelijk zijn van huidige trends. Het zijn kortom kleuren die je altijd in je keuken kunt verwerken zonder dat je erop uitgekeken raakt. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als olijfgroen, bruin of marineblauw. Het is hierbij wel raadzaam om een enkele kleur te kiezen, dus geen kleurencombinatie.

Populaire kleuren voor keukens uitgelicht

Populaire kleuren voor keukens variëren afhankelijk van trends, persoonlijke voorkeuren en de stijl van de keuken. Enkele van de meest populaire kleuren en hun functie voor keukens zijn:

  • Rode keukens voor warmte en gezelligheid
  • Blauwe keukens voor kalmte
  • Groene keukens voor een frisse en levendige look
  • Paarse keukens voor luxe
  • Oranje keukens voor vrolijkheid
  • Gele keukens ook voor vrolijkheid
READ  De invloed van kleur op merkloyaliteit