Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
15 juni 2021

Leer tekenen met deze tips

Ben je ook vaak jaloers op mensen die prachtig kunnen tekenen? Het lijkt of het ze totaal geen moeite kost om de mooiste tekeningen te maken. Hoe doen ze dat toch? En kan iedereen leren tekenen of moet je hier toch echt een bepaald talent voor hebben? Gelukkig hebben we goed nieuws voor je. Iedereen kan leren tekenen! Dus ook als je tekeningen er nu nog uitzien alsof ze door een kleuter gemaakt zijn. Je hebt alleen een paar dingen nodig. Namelijk goede potloden, een teken tafel a3 en geduld en doorzettingsvermogen. Ben je in het bezit van dit alles? Dan kan ook jij straks prachtige tekeningen maken waar iedereen jaloers op is. Wij leggen je uit hoe je het beste kunt beginnen.

Koop een teken tafel a3 en goede potloden

Het begint allemaal met goed materiaal. Schaf dus niet meteen al je benodigdheden aan bij een budgetstore, maar kijk goed rond en laat je informeren. Wellicht heb je bij andere hobby’s namelijk al gemerkt dat goed materiaal het halve werk is. Je zou denken dat een potlood gewoon een potlood is. Niets is minder waar. Ook zoiets simpels als een potlood kan je tekening maken of breken. Ook een teken tafel a3 kopen is een goede start voor je nieuwe hobby. Een teken tafel a3, ook wel een tekenbord a3 genoemd, zorgt er voor dat je de juiste houding aanneemt tijdens het tekenen. Dit voorkomt dat je snel last krijgt van allerlei klachten die het plezier in het tekenen verminderen. Een teken tafel a3 is ook populair onder mensen die graag aan diamont painting doen. Dus misschien ken je wel iemand met zo’n teken tafel en kan je het een keer lenen om het uit te proberen. Je zult zien dat alleen al door een teken tafel a3 je tekeningen al beter worden.

Neem de tijd om te leren tekenen

Het klopt, sommige mensen beschikken over een waar tekentalent en tekenen gaat ze dan ook moeiteloos af. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Maar dat wilt niet zeggen dat jij niet kunt leren tekenen. Het belangrijkste is, naast goed tekenmateriaal, dat je er veel tijd én geduld voor moet hebben. Ga er niet van uit dat je na een paar tekeningen al goed resultaat ziet. Bekijk vooral veel filmpjes op YouTube. Hier kun je talloze filmpjes vinden van mensen die je uitleggen waar je op moeten letten en hoe je bepaalde dingen tekent. Kleurplaten overtekenen is een goede start. Je leert de lijnen kennen en hebt een goed voorbeeld. Maar vooral: blijven oefenen! Dus pak snel je teken tafel a3 erbij en je nieuwe potloden en begin gewoon alvast. Niet te snel opgeven en doorzetten! Geloof ons, je komt er wel. Want ook jij kan met een beetje oefenen de mooiste tekeningen maken.

Meer blogs lezen? Lees dan Een ontspannende hobby: kleuren voor volwassenen