Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
14 oktober 2021

De beste kleuren voor je huis kleurplaat

Houd jij net zo veel van kleuren als wij? Wij houden ervan om onze eigen huizen te tekenen en deze vervolgens in te kleuren. Soms willen wij onze kleurplaten zo realistisch mogelijk inkleuren en af en toe onze creatieve geest te keer laten gaan. Met kleuren kun je visueel genieten en je kleurplaat tot leven maken. Het is een visueel genot. Je kunt alles inkleuren en met welke kleur je ook maar wilt. Je kunt je creatieve kant loslaten. En als je eenmaal bekend bent met het gebruik van kleuren, dan heb je een goed idee welke kleuren het meest geschikt zijn voor de buitenkant van je huis. Wil jij een realistische huis tekening inkleuren, maar weet je niet welke kleuren je moet gaan gebruiken? Wij willen je dan graag onze tips en keuzes meegeven, zodat jij je huis kleurplaat nog mooier kunt maken.

Veelgebruikte kleuren op dit moment

Wanneer je je huizen wilt gaan inkleuren heb je keus uit tal van kleuren. Op dit moment worden de kleuren zachtroze, zalm, olijfgroen en oranje de kleuren zijn die op dit moment veel gebruikt worden. Daarnaast is wit een veelgebruikte kleur. Maar aangezien je (meestal) op een wit blaadje tekent, hoef je je huis niet meer in te kleuren. Je bent dan misschien sneller klaar, maar je kleurplaat komt daardoor niet echt tot leven. Probeer dan eens een van de volgende kleuren.

Lichte kleuren

Voor de buitenkant van je tekening worden vaak neutrale kleuren gebruikt. Zo zie je vaak wit, beige, ivoor en roomkleuren. Door het gebruik van deze kleuren voeg je namelijk helderheid toe aan je huistekening. Door het gebruik van deze kleuren breng je ook verschillende kleuren naar voren. Denk aan hout, metaal en steen. Daarnaast zijn deze kleuren altijd goed om te gebruiken doordat ze andere kleuren zoals bruin en grijs goed naar voren brengen.

Warme kleuren

De meest gebruikte warme kleuren zijn onder andere geel, oranje, bruin en blauw. Je kunt zelfs groen en paars gebruiken. De topkleuren zijn echter geel en bruin. Dit komt omdat ze zo goed bij de buitenkant passen en een prima combinatie vormen met veel verschillende materialen. Ideaal voor je prefab woning.

Lichte of donkere kleuren

Zijn lichte kleuren beter dan donkere kleuren? Nee hoor, je hoeft niet altijd voor lichte kleuren kiezen. Donkere kleuren soms ook heel geschikt zijn. Het belangrijkste is dat je kleurplaat tot een geheel komt. Ga dus op zoek naar kleuren die bij elkaar passen zodat jouw huis kleurplaat tot leven komt.