Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
22 september 2021

Het kleuren met school ideeën

Op school krijg je vaak als creatieve opdracht om te kleuren. Je kiest een kleurplaat of krijgt een mooie kleurplaat toegewezen. Je mag alle kleurtjes gebruiken en al je creativiteit erin kwijt. Op scholen worden ook vaker kleurplaatwedstrijden gehouden. Wie de mooiste kleurplaat heeft ingekleurd wint dan. Hoe leuk is het dan om een kleurplaat te kleuren van een school. Je geeft je eigen school een upgrade door de mooiste kleuren te geven aan jouw school. Eindelijk mag je op de muren teken van de school en de daken verven. Mooie bloemen toevoegen aan de omgeving. Je mag je helemaal uit leven op de kleurplaat en mag doen wat normaal niet mag. Ook zou je een kleurplaat kunnen maken van een foto. Bijvoorbeeld een schoolfoto die de schoolfotograaf in Amsterdam van jouw heeft gemaakt. Dan heb je een kleurplaat van jezelf en kun je jouw haren bijvoorbeeld een gekke leuke kleur geven.

Hoe maak je van een foto een kleurplaat?

Het maken van een kleurplaat van jouw schoolfoto is niet heel erg moeilijk. Je scant de foto in op de computer indien nodig is. Vervolgens open je de foto in Word. Je maakt hem zo groot mogelijk, zodat het hele A4tje bezet is. Dan klik je 2 keer op de foto, zodat je in het tabblad ‘’opmaak’’ komt. Zodra je hier bent klik je op artistieke effecten en kies je het effect fotokopie. Pak een zwart wit optie  bij de kleuren en pas eventueel nog de hoeveelheid grijze vulling aan bij correcties. Als het goed is heb je nu een zwart witte foto van jezelf op een grootte van A4 met een grijze invulling en is alle kleur verdwenen. Alleen de lijnen zie je nog in beeld. Tot slot print je de afbeelding uit. Nu heb je een zelfgemaakte kleurplaat van jouw schoolfoto. Heb je een ander idee dan kun je precies hetzelfde doen met een andere foto.

Andere ideeën

Naast deze school kleurplaat ideeën zijn er natuurlijk veel meer leuke opties die je kunt gebruiken om in te kleuren. Je kunt een rugzak kleuren, een klas, leerlingen, een juf, een schoolbord, een schoolbus en nog veel meer. Er is dus genoeg keus om in uit te kiezen.