Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
5 oktober 2021

Het kleuren van een fragment uit een animatiefilmpje

Stel je voor dat je jouw favoriete animatiefilm aan het kijken bent, maar tijdens het kijken kun je ook nog kleuren. Hoe leuk zou het zijn om deze twee super leuke activiteiten te combineren met elkaar, zodat je erg creatief bezig bent tijdens het kijken van een film. Het kleuren van een momentopname van een animatiefilmpje. Ieder kind heeft wel zijn of haar favoriete animatiefilm. Het is super leuk als je deze ook kunt tekenen tijdens het kijken van de film en de echte belevenis aangaat tijdens het kleuren. Een kleurplaat kleuren is nog nooit zo leuk geweest.

Tekenen van animatiefilmpje

Het is creatief en je bent toch actief bezig. De kleuren kun je dit keer helemaal zelf bepalen. Of je de basiskleuren aanhoudt van het filmpje of je eigen kleuren verzint het mag allemaal. Doordat er zoveel verschillende animatiefilmpjes zijn, zijn er ook heel veel verschillende kleurplaten beschikbaar. Ben je al een iets gevorderde tekenaar dan kan je natuurlijk ook ervoor kiezen om een eigen tekening te maken. De kleurplaat of het animatiefilmpje kan je dan als inspiratiebron gebruiken.

Materialen

De materialen die je nodig hebt is een kleurplaat of een leeg tekenblaadje als je zelf iets wilt tekenen. Bij een kleurplaat gebruik je meestal verschillende soorten kleuren potloden. Dit kunnen alle soorten potloden zijn. Daarnaast kan je de kleurplaat extra opleuken door andere materialen te gebruiken, zoals vilstiften, wasco, verf, glitter, stickers, krijt en nog veel meer. Het is helemaal aan jouw hoe de kleurplaat of tekening er uiteindelijk uit komt te zien. Je kunt al je creativiteit die je hebt gebruiken.

Activiteiten

Het kleuren van kleurplaten tijdens het kijken van de bijpassende film is een super leuke activiteit. Daarom is dit ook heel geschikt voor als vrienden en vriendinnen op bezoek komen. Alle kinderen kunnen dan actief bezig zijn en hun creativiteit kwijt. Voor kinderfeestjes is het ook een erg leuk idee om als kleine activiteit te doen. Je hebt geen last van het weer en houdt alle kinderen druk bezig. Activiteiten verzinnen voor veel kinderen is namelijk vaak lastig, maar bijna elk kind houdt er wel van om te kleuren. Laat staan kleuren met allerlei materialen en versiermogelijkheden. Het kleuren met leeftijdsgenootjes maakt het nog gezelliger en leuker voor de kinderen en kunnen zich zo zelf prima vermaken. Zet de film niet te hard en zorg niet dat dit de hoofdactiviteit wordt. Het belangrijkste voor de ontwikkeling is het kleuren en de communicatie die je kunt kan aangaan met anderen. Het zitten achter een scherm te lang is namelijk nooit goed.