Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
24 augustus 2021

Kastelen, ridders en prinsessen

Niets is mooier dan wegdromen in een wereld vol kastelen, ridders, prinsen en prinsessen. Een schitterend landschap waar in de verte een kasteel hoog op een heuvel trots over zijn omgeving uitkijkt. Op de voorgrond een stoere ridder op paard die al zwaardvechtend een andere ridder te lijf gaat. En op de achtergrond natuurlijk een mooie prinses die een andere ridder te lijf gaat. Want ja, ook mooie prinsessen zijn super stoer! Zo’n wereld tekenen is best wel moeilijk, maar gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Wij leggen je uit hoe je het beste een sprookjeswereld vol kastelen en prinsessen kunt tekenen.

Begin met overtekenen

Er zijn verschillende erg leuke kleurplaten te verkrijgen met stoere ridders en prinsessen. Maar wil je je eigen tekening maken, dan kan je deze kleurplaten goed als basis gebruiken. Print een mooie kleurplaat uit en teken hem over. Dit kan met speciaal overtrekpapier. Of gewoon een leeg wit vel over je kleurplaat heen leggen. Houd ze beide op elkaar en leg ze tegen het raam waar de zon schijnt. Nu zie je precies door je papier de kleurplaat heen. Op deze manier kun je hem heel gemakkelijk overtrekken. Print meerdere kleurplaten uit en teken een kasteel over en natuurlijk een prins en een prinses. Een taak aan de ouders om de kleurplaten op een goede schaal te printen zodat alle figuren de juiste grote hebben. Zo maak je je eigen sprookjeswereld.

Een kasteel tekenen

Een kasteel tekenen is ontzettend leuk. En wat het nóg leuker maakt, is dat geen enkel kasteel hetzelfde is. Je kunt je fantasie dus de vrije loop laten gaan. Alleen een paar torens is toch wel echt een must voor een kasteel. Wil je inspiratie op doen? Bekijk dan op Google allerlei afbeeldingen van kastelen. Ze staan over de hele wereld en de één is nog mooier en indrukwekkender dan de ander. Zo staat in Zuid-Duitsland een betoverend mooi sprookjeskasteel genaamd Neuschwanstein. Maar ook het Disney kasteel is prachtig. Wist je ook dat er vaak een kasteel te koop staat? Met name in Frankrijk kan je heuse kastelen kopen. Dus wil je echt inspiratie op doen? Dan is leven als een echte kasteelheer of kasteeldame wel een must. Dus snel verhuizen naar Frankrijk en het tekenen van een kasteel wordt een makkie!