Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
8 november 2023

Kleur & vloer trends voor het interieur: Herfst 2023

De herfst is aangebroken en dat betekent dat er nieuwe interieurtrends voor de deur staan. Een vloer is een van de meest opvallende oppervlakken van je woning. De juiste vloer kan al snel de stijl van je ruimte verbeteren. Een verkeerde vloerkeuze daarentegen kan snel je hele interieur verpesten. Het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken. In deze blog bespreken we daarom enkele populaire vloertrends van 2023.

Warme houttinten

Houten vloeren zijn tijdeloze klassiekers en blijven daarom ook ontzettend populair in 2023. Dit seizoen zien we vooral warme houtsoorten zoals eikenhout, noten en mahonie staan voornamelijk in de schijnwerpers. Overweeg houten vloeren als je een warme huiselijke sfeer wilt creëren in je woning.

Houten vloeren brengen niet alleen comfort en warmte in je huis, maar ze zijn ook tijdloos en passen bij verschillende interieurstijlen.

Donkere vloeren

Je interieur kleur geven? Donkere vloeren zijn ook een veel overwogen kleurkeuze in hedendaagse interieurstijlen. De contrast van deze vloeren geeft je ruimte een luxe uitstraling. De kleuren van deze vloeren zijn te vinden in diverse kleuren, denk aan espressobruin of grijsachtige vloeren.

De kracht van kleuren contrast

Een donkere vloer zorgt voor een goed contrast met de rest van je interieur. Donkere vloeren vormen een prachtige achtergrond voor lichtere meubels, muren en andere decoratieve elementen. In modernere woningen zie je steeds vaker donkere vloeren terugkomen. Populaire keuzes zijn vooral betonlook vloeren. Betonvloeren geven je woning een industriële moderne twist, ze zijn geschikt voor zowel appartementen als huizen.

Het voordeel van een betonlook vloer is, dat ze duurzaam en onderhoudsgemak vriendelijk zijn. Daarnaast bieden dit soort vloeren een neutrale achtergrond dat makkelijk gecombineerd kan worden met diverse kleurpaletten.

Geïnteresseerd in een betonlook vloer? Kijk hier voor de mooiste betonlook vloeren in Limburg!

Vloer kleden voor extra sfeer

Vloerkleden bieden net wat meer warmte en sfeer toe aan je ruimte. Vooral nu dat we steeds vaker binnen zitten willen we dat onze ruimte gezellig aanvoelt.

Organische vormen

Een vloerkleed trend van 2023 is dat we steeds vaker vloerkleden zien in organische vormen, denk aan ronde tapijten.

Aardse kleuren

Vloerkleden in herfstachtige en aardse kleuren vallen goed in de smaak. Warme kleuren zoals bruin, beige, diepgroene tinten en oranje passen perfect bij het seizoen. Meer tips om de warmte in huis te halen met kleuren? Lees dan onze blog hoe creëer je warmte in huis met kleuren?

Dit maakt deze kleuren een aantrekkelijke en populaire keuze voor het interieur. Tijdens het herfst seizoen zijn ook steeds meer woonaccessoires verkrijgbaar in deze kleuren. Dit maakt het ook een stuk makkelijker om een samenhangend interieur te creëren. Overweeg je tapijt af te stemmen met de kleur van je gordijnen.

Vrouw die zit op een tapijt

De keuze van de juiste vloer is ontzettend belangrijk voor de uitstraling van je woning. Het is daarom de moeite waard om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Een ding is zeker, deze vloertrends bieden je verschillende opties om je interieur te verfraaien. Welke type vloer je ook kiest, het belangrijkste is dat de vloer past bij jouw persoonlijke smaak!