Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
5 oktober 2021

Kleurplaat opa en oma

Wil je een kleurplaat maken voor opa en oma? We hebben een overzicht van verschillende manieren om opa en oma te verrassen. Niets is leuker om een kleurrijke tekening laten maken met je eigen handen!

Kleurplaat opa en oma

Om een kleurplaat te maken heb je alleen wat eenvoudige materialen nodig. Je kunt kleurpotloden, pastelkrijt of stiften gebruiken om de tekening in te kleuren. Zo kun je de kleine kunstenaar in je de kans geven naar buiten te komen! Grootouders zullen het prachtig vinden.

Tekening voor opa

Jouw opa is natuurlijk de liefste opa op aarde. Begin door een teddybeer te tekenen die zich achter je grootvader verstopt. Op het buikje van de teddybeer kun je ‘Opa’ schrijven. Op het hart staat het woord ‘liefste’ geschreven. Dit maakt het extra bijzonder!

Tekening voor oma

Teken wat bloemen, heel veel zelfs. Op hun stengels kun je ‘oma’ schrijven. Kleur nog wat harten in en misschien zelfs een huisje voor oma om in te wonen? Grootouders vinden het heerlijk om te zien dat ze geliefd zijn door hun kleinkinderen. Ga je gang en geef deze mooie kleurplaat van opa en oma aan je grootouders! Ze zullen zeker verrast zijn!

Kleurplaat voor opa maken

Om een kleurplaat voor je opa te maken, kun je het volgende kleurplaat gebruiken. Je opa zal het geweldig vinden.

Om deze tekening voor je opa te maken, kan je de volgende materialen gebruiken:

  • stiften
  • kleurpotloden
  • krijt

Tekening opa en oma

Je opa en oma houden van tekeningen. Ga jij een mooie tekening voor opa en oma maken? Begin dan door een hart in het midden van het papier te tekenen. Schrijf in het hart ‘ik hou van je’. Teken er nog wat harten omheen om het extra bijzonder te maken. Kleur alles in met kleuren die zo zoet zijn dat opa en oma er zeker kiespijn van krijgen.

Opa en oma tekenen

Als je je grootouders wilt tekenen, begin dan door ze allebei tegelijk te tekenen. Je grootouder kan hun lievelingsoutfit dragen, of als ze geen echte lievelingsoutfit hebben kun je ze er een geven. Je zou ze in een mooie tuin kunnen tekenen en wat mooie kleuren voor bloemen en bladeren rondom hen aanbrengen. Het is heel mooi als dit soort dingen samen getekend worden, want het laat zien hoeveel tijd eraan besteed werd om iets perfect te maken.

Zoek je naar kleurplaten?

Zoek je meer kleurplaten om te kleuren? Je vindt meer kleurplaten op leuke-kleurplaten.nl. Neem snel een kijkje en kleur zoveel je kunt.

Wat is de beste manier om een grootouder te tekenen?

De meest gebruikelijke techniek om een grootouder te tekenen is met pastel en krijt. Maar als ze zelf geen kunstenaar zijn, is dit misschien niet hun favoriete materiaal. Je kunt ook krijtjes of kleurpotloden gebruiken! Als je verschillende materialen tot je beschikking hebt, is het goed om ze te laten kiezen welk materiaal ze het leukst vinden en wat hun meer creativiteit en ook betere resultaten geeft. Teken op zwart papier met witte of lichte kleurpotloden (lichte kleuren zoals beige) voor wat subtiele effecten – grootouders kunnen dat ook waarderen!

Wat zijn de beste potloden?

De eigenschap van een goed potlood is het gemak waarmee hij geslepen kan worden. Soms breekt de kern gemakkelijk en ben je er veel tijd aan kwijt – of je moet het steeds slijpen omdat de lijn er al nauwelijks is. Een ander aspect is de kleurintensiteit: wil je potloden met een intense, diepzwarte kleur, kies dan potloden die duurder zijn. Ook de oppervlaktekwaliteit is erg belangrijk: gladde oppervlakken vergemakkelijken het slijpen – zelfs kleine kinderen vinden ze gemakkelijk in het gebruik!