Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
20 juni 2022

Top 5 best tekentips

Niet iedereen direct een goeie tekenaar. Voor deze mensen zijn er aan aantal stappen, tips of lessen om te leren. In deze blog vind je de beste tips om een betere tekenaar te worden.

1. Creatief worden

Tekenen betekent je idee op papier zetten. Alleen heeft niet iedereen meteen een idee wat hij of zij kan tekenen. Je kan een idee verzinnen door te brainstormen alleen komt een goed idee niet altijd meteen aanwaaien. Probeer daarom een woordspin te maken met daarin allee woorden die te maken hebben met het onderwerp, doel of de aanleiding van je tekening. Dit bepaald onderwerp waar je over gaat tekenen zet je op het midden van het papier met een cirkel eromheen. Stel je voor je maakt een tekening voor een verjaardag. Dan zet je het woord ‘verjaardag’ of ‘jarig’ in het midden op het papier met een cirkel eromheen en stek je lijnen naar woorden die er mee te maken hebben. Woorden zoals; kaars, taart, bezoek, feesthoed, ect.

2. Maak gebruikt van schetsen

Voordat je precies weet wat je gaat tekenen kunnen er nog altijd een paar dingen zijn waarover je twijfelt. Maak daarom voordat je begint een of meerdere schetsen. Hierdoor kom je wellicht tot nieuwe ideeën of kun je bestaande en nu dus ook geschetste dingen combineren.  Schetsen is ook een manier van een warming up. In dit stadium is het niet erg om fouten te maken. Ook leer je door schetsen eerst hoe je iets moet tekenen.

justfog q16

3. Houd je onderwerp simpel

Wanneer je iets van plan bent om te tekenen is het makkelijk om alles te vereenvoudigen. Dit doe je door gebruik te maken van bepaalde basisvormen. Voordat je gaat tekenen is het belangrijk om eerst de basis vormen te tekenen. Voorbeelden basisvormen zijn; een vierkant, een driehoek, een cilinder, een cirkel ect. Wanneer je bijvoorbeeld een tafel na gaat tekenen, teken je eerst het tafelblad en dan de poten. Vervolgens teken je de decoratie, de verschillende soorten materialen en daarbij behorende reliëf.

4. Inkleuren

Nadat je alle contouren hebt getekend je je tevreden bent met het resultaat is het tijd om je tekening in te kleuren. Inkleuren kun je op verschillende manier doen. Je kunt je tekening inkleuren door hard of zacht te drukken op het potlood. Een andere manier is door een combinatie te doen van beide voor het creëren van schaduwen. Ook kan deze tekenwijze gebruikt worden voor het inkleuren van rook van bijvoorbeeld een justfog q16 vape.

5. Je uitrusting

Zorg ervoor dat wanneer je klaar bent met tekenen dat je al je potloden slijpt. Zo heb je wanneer je weer begint met tekenen altijd een geslepen punt op elk potlood en kun je ongestoord beginnen aan je volgende meesterwerk. Ook andere dingen zoals stiften, gummen, kwasten en verf zul je goed bij elkaar moeten houden. Een tip is om een plastic bak of schoenendoos te buiken om je alle kustmateriaal bij elkaar te stoppen.