Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
23 september 2022

Welke vormen van vermaak zijn er naast kleurplaten?

Als je kinderen hebt, dan weet je vast wel dat ze dol zijn op kleurplaten. Maar wat doe je als je kinderen een keer geen zin hebben in kleurplaten? Er zijn nog veel meer soorten vermaak die je met je kinderen kunt doen. In deze blog vertellen we je alles over de verschillende vormen van vermaak naast kleurplaten. Op deze manier kun je altijd iets leuks met je kinderen doen, zonder dat je je hoeft te vervelen.

Speel spelletjes met ze

In de eerste plaats kun je natuurlijk met je kinderen gaan spelen. Dit hoeft niet per se een computerspel of een app te zijn; je kunt ook prima samen een bordspel spelen of gezelschapsspelletjes doen. Met een mooie sjoelbak kom je al een eindje. Op deze manier leren ze ook nog iets, en het is leuk om samen te doen. Je kunt er ook voor kiezen om online spellen met ze te spelen; dit is vaak net zo leuk en soms zelfs nog educatiever dan traditionele bordspellen.

Ga naar een pretpark of dierentuin

Een andere leuke activiteit met kinderen is een bezoek aan een pretpark of dierentuin. Dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, maar in principe vinden alle kids het leuk om op de kermis te gaan of door een dierentuin te lopen. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier eens naartoe te gaan; het hoeft niet per se heel duur te zijn en je kunt er samen ontzettend veel plezier beleven.

Ga picknicken of wandelen

Als je geen zin hebt om ergens naartoe te gaan, kun je er ook voor kiezen om lekker thuis te blijven en samen een picknick in de tuin te houden. Dit is natuurlijk heerlijk in de zomer als het weer mooi weer is, maar ook in de winter kun je prima buiten wandelen of iets anders leuks doen. Er is altijd wel wat te verzinnen; met een beetje creativiteit kun je met je kinderen altijd iets leuks doen.

Al met al kun je dus wel stellen dat er naast kleurplaten nog heel veel andere leuke activiteiten zijn die je met je kinderen kunt doen. Zo verveel je je nooit meer, en hebben ze altijd wat te doen. Op deze manier kunnen ze ook nog eens iets leren, en het is goed voor hun ontwikkeling. Dus als je geen zin meer hebt in kleurplaten, weet dan dat er nog heel veel anders is waarmee je kinderen plezier kunnen beleven. Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk wat jullie samen kunnen doen; je zult versteld staan van wat er allemaal mogelijk is.