Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
13 september 2021

Een kleurplaat veranderen in een wandpaneel

Waarom zou je een kleurplaat in een doos moeten bewaren of weg moeten leggen als je ze ook kunt ophangen? Een kleurplaat ophangen door een stukje plakband te bevestigen en vast te plakken aan de muur of een magneetje erop te plakken, zodat die op de koelkast kan worden gehangen. Veel voorkomende ideeën van mensen om je kleurplaat een mooiere plek te bieden. Echter beschadigt plakband de tekening en een magneetje valt er vaak vanaf. Een leuke manier om deze geweldige tekening, die er al jaren hangt of in een doos ligt, op te hangen aan de muur is het maken van een wandpaneel.

Wandpanelen

Wandpanelen geven de ruimte een mooie, leuke en warme/gezellige sfeer. Doordat het van hout is past het ook bij vele mensen in het interieur van de ruimte. Het geeft net die unieke touch aan de omgeving. Als je van jouw oude kleurplaat een wandpaneel maakt krijg je een extra gepersonaliseerde kamer. Het geeft de ruimte een karakter. Heb je bijvoorbeeld een hele kleurrijke of drukke tekening dan biedt dit natuurlijk geen rust en past het niet bij iedereen zijn interieur in huis als normale wandpanelen. Een ding is wel zeker je kleurplaat krijgt een nieuw leven en brengt een sfeer en karakter aan de kamer. De meest gekozen en trending ruimtes voor een wandpaneel zijn de ingang van de woning, de woonkamer en de slaapkamers. Ook zijn deze panelen erg leuk voor een bedrijfsruimte sfeer te bieden.

Maken van een wandpaneel

Echter zijn wandpanelen vaak van hout. Om jouw tekening tot een wandpaneel te maken heb je dus hout nodig. Dit kan het type hout zijn dat jouw het meest aanspreekt. De kleur en de soort maakt echter niet uit. Wel moet het hout recht zijn en mogen er geen deuken of sleuven in zitten. Daarnaast heb je een hangertje nodig die je makkelijk kunt bevestigingen aan het stuk hout en die hiervoor geschikt is. Tot slot heb je lijm nodig en een spijker in de muur waaraan je het paneel gaat hangen.

Instructies

Je meet de kleurplaat op en kiest hoe groot je het stuk hout wilt hebben. Je kan ervoor kiezen om het even groot te maken, maar ook om er een randje vanuit te laten steken als een soort omlijsting. Vervolgens bevestig je een hangertje aan het stuk hout. De beste manier om de tekening te bevestigen op het stuk hout is pva-lijm. Dit is een extra dikke schoollijm die perfect is voor een papieren tekening te plakken op hout. Zodra de kleurplaat bevestigd is op het stuk hout wacht je totdat de lijm volledig is opgedroogd. Tot slot hang je het paneel op aan de spijker.