Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
8 september 2021

Heel eenvoudig een huis tekenen

Kinderen kunnen zich uren vermaken met kleuren. Soms wil je ze dan ook eens laten zien wat jij allemaal in huis hebt. Ook omdat je al meer dan genoeg kleurplaten van prinsessen hebt voorbij zien komen. Maar na zo een lange tijd geen kleurpotloden te hebben aangeraakt weet je vaak niet meet hoe je iets moet tekenen. Daarom lees je in deze blog stap voor stap hoe jij gemakkelijk een perfect huis kunt tekenen zodat je het misschien nog samen met ze kunt doen.

Stap voor stap

Het tekenen van een huis is het gemakkelijkste als je het stap voor stap doet. Je begint met  het tekenen van een kubus, de lijnen van deze kubus dienen als muren van het huis. Daarna teken je twee overlappende driehoeken aan de bovenste weerszijden van de kubus, maak deze niet groter dan de muren want dan kloppen de verhoudingen niet meer. Als derde stap sluit je de zijkanten van elke driehoek om je dak te vormen, dit is een lijn aan de linker- en rechterkant en op de top van het dak. Voeg in de kubus een grotere rechthoek voor de deur toe aan de rechterkant van het voorste vierkant en aan de linkerkant een paar kleinere vierkanten of rechthoeken ramen. Omlijn het beeld en gum alle overlappende lijnen uit, zorgt er wel voor dat je niet te veel omlijnt dit ziet er niet zo mooi uit. Als laatste stap kleur je het huis in en dan ben je klaar!

Toch een makelaar nodig?

Het tekenen van een simpel huis ging misschien nog wel makkelijk af maar een plattegrond maken voor een huis is toch wel next level. Het tekenen van een plattegrond van je huis is handig als je bijvoorbeeld nieuwe meubels wilt gaan aanschaffen of wilt gaan verbouwen. Schrijf er allereerst de oppervlaktematen in, zo kun je ook makkelijk de verhoudingen zien. Meet je bestaande meubels op en teken deze of knip ze uit zodat je ze later nog kunt verplaatsen. En mocht het niet lukken dan kun je nog altijd langsgaan bij een makelaar in Maastricht om een nieuw huis te zoeken.