Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
3 september 2021

Eten kleuren

Je wilt heel graag tekenen, maar je weet niet wat. Je wilt iets tekenen wat je niet eerder hebt gedaan. Bijvoorbeeld je lievelingseten. Er zijn heel veel soorten etenswaren en gerechten. De kans om iets nieuws te teken is daarom ook erg groot. Verder is de één makkelijker dan de ander om te tekenen. Hierdoor kun je ook je eigen moeilijkheidsgraad bepalen. Ben je een beginnende tekenaar of al een gevorderde. Er zijn verschillende soorten categorieën eten die je kunt tekenen.

Verschillende soorten fruit kleuren

Wil je gaan voor een makkelijke tekening? Pak dan één stuk fruit om te beginnen. Ben je al wat beter? Kies dan bijvoorbeeld voor een kleurplaat met een grote schaal waarin veel verschillende soorten fruit in liggen. Op deze manier daag je jezelf uit om te leren en om beter te worden in het kleuren. Er zijn heel veel verschillende fruitsoorten. Je hebt aardbeien, bananen, kiwi’s, appels, druiven, peren, meloen, sinaasappels, kersen en nog veel meer. Fruit eten doen veel mensen vaak op verschillende momenten. Ze zien het als een tussendoortje voor de maaltijd. De meeste mensen eten het dan ook in de middag. Zin in een lekkere lunch in Amsterdam?

Verschillende soorten fastfood kleuren

Ben je helemaal geen liefhebber van fruit, maar van fastfood en lijkt je dit leuker om te tekenen. Ook hier hebben we veel verschillende kleurplaten voor. Fastfood is namelijk heel erg populair geworden. Mensen willen steeds sneller hun eten en gaan daarom vaker buiten de deur eten. Je lunch in Amsterdam halen tijdens je werk bijvoorbeeld. Een van de meest gekozen fastfood gerechten is de burger. Dit is leuk als beginnende tekenaar. Echter kun je dit als gevorderde ook uitbreiden tot een kleurplaat van het hele menu, zoals een burger met frieten en een cola op een geserveerd dienblad. Andere soorten fastfood kleurplaten zijn pizza’s, broodjes met gyros, döner kebab, shoarma of falafel en fish and chips.

Ander soort eten kleuren

Naast deze twee verschillende categorieën kleurplaten zijn er ook nog veel meer diverse soorten kleurplaten over eten. Je Kunt popcorn kleuren, een zak chips, verschillende soorten taarten, broodjes, gebakjes, koekjes, ijsjes, pasta, snoepjes en nog veel meer. Hoe gedetailleerder de tekening is hoe moeilijker het word. Dus kies er een uit en begin met kleuren. Toch geen leuke gevonden? Verder zijn er ook kleurplaten over kastelen, ridders en prinsessen. Heb je na dit gelezen te hebben ook zo’n honger een lunch in Amsterdam tussendoor het kleuren kan nooit geen kwaad.