Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
18 augustus 2023

Hoe gebruik je groen in je tekeningen?

Hoewel groen wellicht geen primaire kleur is, is het voor veel mensen alsnog de geprefereerde kleurkeuze in hun tekeningen! Vooral bij tekeningen in- en over de natuur ontkom je niet aan deze blauw en geel combinatie! Bij Kleurplaat24 zijn we een groot fan van alles wat met tekenen en kunst te maken heeft, daarom helpen we je maar al te graag met hoe je groen kan of moet gebruiken in je tekeningen! Het integreren van groen in je tekeningen kan een impactvolle manier zijn om emoties en sfeer over te brengen. In deze blog vertellen we je meer over de geweldige impact van de kleur groen!

Wat betekent groen nou in de kunst?

Groen heeft een diepere betekenis binnen de kunst dan veel mensen denken. Het vertegenwoordigd meer dan enkel natuur zoals bomen en planten. Het kan ook harmonie, rust en vernieuwing laten zien! Daarnaast is het ook dé circulaire kleur, mocht je deze kant op willen gaan. Je kan dus bepaalde gevoelens bij de kijker opwekken door groen te gebruiken in je tekeningen of kunstwerk.

Maak je huis meer ‘natuurlijk’

En hiermee bedoelen we natuurlijk in de zin van het woord natuur. We zeiden net al dat groen niet alleen natuur hoeft te zijn, maar dit betekent niet dat je het natuurconcept compleet moet verlaten. Door de juiste groentinten in je tekeningen te gebruiken kan je een tekening van je huis, wat je zo maakt, breng je een mooie natuurlijke gloed naar je thuisbasis! Daarnaast kan je dit ook gebruiken om je interieurschetsen een ‘bos gevoel’ te geven, mocht dit zijn waar je naar op zoek bent! Wil je je huis daadwerkelijk op natuur laten lijken? Kijk dan eens hier op de website van Sedumplus, die maken je dak als een echt natuur wonderstuk!

Groene objecten als focuspunt

Hoe gebruik je groen in je tekeningen? Als focuspunt natuurlijk! We zeggen wel natuurlijk, maar deze keuze is voor eenieder anders. Door een groen object als centraal punt te gebruiken, kun je de aandacht van de kijker leiden. Dit kan vooral effectief zijn als de rest van je tekening in andere kleuren is gehouden. Het groene object fungeert dan als een visueel aantrekkingspunt. Probeer dan ook vooral tegenstellige kleuren van groen in je tekening te gebruiken, om écht de aandacht te trekken! Meer weten over kleuren? Lees hier hoe je creatief kan zijn met kleuren!