Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
6 september 2021

Het kleuren van huisdieren

Ben jij ook een echte dierenvriend en heb je misschien zelf ook een huisdier? Hoe leuk is het dan om een kleurplaat te tekenen van jouw favoriete huisdier. Geef jouw huisdier een mooie creatieve inspiratie. Bijvoorbeeld door hem een andere kleur te geven of door glitters te gebruiken. In een kleurplaat kun je heel veel verschillende kanten op met jouw creativiteit. Ben je meer fan van het verven? Dan kun je ook makkelijk je verf gebruiken bij een kleurplaat. Zo kun je van allerlei verschillende manieren gebruiken om jouw tekening uniek te maken. Daarnaast kun je ook proberen je huisdier zo realistisch mogelijk na te maken. Dit doe je door precies dezelfde kleuren te gebruiken als jouw huisdier.

Soorten huisdieren

Er zijn heel veel verschillende huisdieren die je kunt kleuren. Je hebt vissen, katten, honden, konijnen, cavia’s, hamsters, vogels, muizen en nog veel meer. Ook zijn deze diersoorten in veel verschillende rassen te vinden. Een hond bijvoorbeeld kan een grote hond zijn, zoals een dalmatiër, maar ook een kleine hond, zoals een chiaua. Door de diversiteit tussen dezelfde diersoorten zijn er ontzetten veel dieren waaruit je kunt kiezen. Ook zijn hierdoor meer kleurplaten beschikbaar. Heel veel keus dus voor een echte liefhebber van kleuren.

Dierenarts Geldrop

Wat ook leuk om te weten is dat in de Nederlandse huishoudens bijna de helft meer dan 27 miljoen huisdieren houdt. Er zijn maar liefst 1,9 miljoen honden als huisdier in Nederland. Deze huisdieren moeten ook allemaal naar een dierenarts kunnen, zoals dierenarts Geldrop. Een idee voor een tekening, voor een gevorderde tekenaar op het gebied van huisdieren, zou een dierenarts kunnen zijn met veel dieren. Zo kun je werken met veel verschillende kleuren en kleine details. Een andere optie voor een kleurplaat op het gebied van huisdieren kan een huis zijn of een tuin met veel verschillende soorten dieren erin.

Een huisdier teken

Heb je een keus kunnen maken tussen alle kleurplaten? Dan kun je deze gratis uitprinten. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere uit te printen. Als je bijvoorbeeld niet kunt kiezen of je wilt meerdere dieren tekenen is dit altijd mogelijk. Is jouw favoriete dier geen huisdier? Dan kun je nog altijd kijken bij de andere kleurplaten van dieren. Bij boerderijdieren bijvoorbeeld of bij verzonnen dieren, zoals eenhoorns. Een huisdier uit de hand teken is vaak erg moeilijk en kost veel tijd. Kleurplaten zijn hiervoor een ideale oplossing. Toch liever geen huisdier tekenen, maar je lievelingseten? Kijk dan verder.