Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
5 oktober 2021

De loopfiets

Iedereen leert al op jonge leeftijd fietsen, veel baby’s die pas zijn begonnen te lopen krijgen een loopfiets als cadeau. Een loopfiets is goed voor een baby om meer te oefenen op hun beenkracht en om balans te krijgen.

Soorten loopfietsen

Er zijn  twee soorten loopfietsen: de stabiele loopfiets met drie of vier wielen en de loopfietsen met twee wielen. Er bestaan houten loopfietsen, loopfietsen van aluminium, metaal en kunststof.

Loopfiets kleurplaten

De eerste loopfietskleurplaat zou ik met een bruin kleurtje inkleuren zodat het op een houten loopfiets kan lijken. Om te laten opvallen dat het een houten loopfiets is zou ik het inkleuren met twee verschillende tinten bruin om de mooie afwerking te laten opvallen en zodat het op een echte houten loopfiets kan lijken. De stuur kleur je best in het zwart of beige in, deze kleuren passen het leukst bij bruin en vorm je een mooi resultaat waardoor het echt op een houten loopfiets lijkt.

De tweede kleurplaat lijkt meer op een meisjes loopfiets, de fiets is afgewerkt met bloemetjes en hartjes die je ook kunt inkleuren. Hier zou ik dan liefst voor fellere kleuren gaan zodat de fiets mooi kan opvallen en op een echte meisjes fiets kan lijken. Ik zou de fiets helemaal roze inkleuren met een witte stuur en witte zadel. De bloemetjes en hartjes kun je als laatste finishing touch nog in leuke kleuren die erbij zouden passen inkleuren bijvoorbeeld geel, rood, paars, etc.

De laatste kleurplaat is een loopfiets met drie wielen en het heeft een stoerdere uitrusting dan de andere fietsen. Deze zou ik daarom dan ook wat stoerder inkleuren met donkere of felle kleuren, dat geschikt is voor een jongens loopfiets.

Wielen

Er bestaan loopfietsen met verschillende groottes en diktes van wielen. De houten loopfiets op de eerste kleurplaat heeft een middelmatige grootte van wielen met 3 grote spaken, de meeste houten loopfietsen hebben niet zo grote wielen omdat de houten loopfietsen meer geschikt zijn voor baby’s vanaf 1 jaar. De tweede kleurplaat had dikkere maar kleine wielen waar helemaal geen spaken inzitten, dit is de meest veiligste loopfiets maar deze lijken ook meer op speelgoed wegens de kwaliteit en uitrusting. De derde kleurplaat heeft grotere banden dan de vorige twee kleurplaten waardoor ik ook vond dat het er stoerder uit zag en dus ook vond dat hij stoerder ingekleurd mocht worden.