Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
4 april 2023

Ideeën wat je kan tekenen

Soms heb je geen inspiratie wat je kan gaan tekenen of de beste plekken vinden om te tekenen. Je weet het gewoon echt niet meer, voor je gevoel heb je alles al getekend. Maar er valt nog zoveel meer te tekenen en wij helpen je graag met het geven van ideeën voor inspiratie.

Willekeurige woorden

Misschien kom je vaak uit op dezelfde onderwerpen of thema’s om te tekenen. Ga eens uit je comfortzone en schrijf alle woorden op die je je maar kunt bedenken. Kijk vooral ook om je heen wat je ziet en schrijf deze woorden op. Heb je alle woorden opgeschreven? Sluit je ogen en ga met een potlood langs alle woorden en stop op een begeven moment. Het woord waar je potlood opstaat is datgene wat je gaat tekenen!

Natekenen van een kunstwerk

Een kunstwerk natekenen hoeft niet moeilijk te zijn. Ben je een goede tekenaar dan kun je het voor jezelf wat moeilijker maken om een beroemd schilderij na te tekenen. Geen zin om het jezelf moeilijk te maken? Kies dan voor een kunstwerk met bijvoorbeeld veel kleuren of dezelfde vormen. Op internet kun je hier veel over vinden.

Teken wat je leuk vindt

Ga bij jezelf na wat jij echt leuk vindt. Is het bijvoorbeeld een game die je elke dag speelt of ben jij helemaal gek van make up? Speel je een sport wat je graag doet of houdt je heel erg van koken? Tekenen wat je echt leuk vindt zorgt ervoor dat je er echt plezier aan hebt. Een tip is om verder te kijken wat je leuk vindt en niet voor de makkelijke weg te kiezen waardoor je weer bij de onderwerpen komt die je altijd tekent.

Ga erop uit!

Teken jij altijd op dezelfde plek? Een inspirerende omgeving zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten en ideeën krijgt. Als je altijd op dezelfde plek zit te tekenen dan ken je de omgeving te goed waardoor je geen inspiratie meer krijgt. Ga er dus op uit! Je kan overal waar je bent tekenen. Zelfs als je aan het kijken bent voor airco’s in Voerendaal en je moet even wachten tot je aan de beurt bent dan kun je een mooie tekening maken. Juist de plekken waar je niet van denkt dat ze inspirerend zijn, zijn de plekken waar je de meest creatieve dingen tekent.

Kleurplaten

Heb je echt even geen inspiratie dan kun je altijd kiezen voor kleurplaten. Zo hoef je alleen maar creatief te zijn hoe je jouw kleurplaat gaat inkleuren. Ga je alle kleuren gebruiken of laat je een paar kleuren weg die je normaal wel altijd gebruikt? Je kunt eindeloos variëren met inkleuren en een voordeel is ook dat het ontspannend werkt. Je leest er meer over in deze blog!