Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
4 april 2023

Waarom je altijd kleurplaten mee moet nemen

Kleurplaten zijn niet het eerste waar je aan denkt om mee te nemen als je de deur uit gaat. Maar écht, wij raden het aan om ze mee te nemen. Zeker als je kinderen hebt en in het geval van nood je de kleurplaten tevoorschijn moet halen (maar voor jezelf zijn kleurplaten ook handig natuurlijk!).

Kleurplaten helpen als troost

Je bent op pad met je kinderen en ver weg van huis. Een van je kinderen is net gevallen van de schommel en heeft een wond op haar been. De wond heeft wondverzorging nodig om de wond te genezen. Je kind blijft maar huilen en je weet niet hoe je haar kan troosten, maar gelukkig heb jij een aantal kleurplaten en potloden meegenomen om haar te troosten. Zo is ze even afgeleid van de pijn en kan ze op haar gemak aan de slag met een leuke kleurplaat.

Kleurplaten zorgen voor ontspanning

De hele dag ben je al druk in de weer met je gezin en jullie zijn bijna klaar om te gaan uiteten. Alleen de kinderen worden opeens super druk en ze maken elkaar helemaal gek. Nu net voor het uiteten worden de kinderen druk en je weet niet hoe je ze weer rustig kan krijgen. Maar dan kijk je in je tas en ziet een aantal kleurplaten liggen. Ideaal! Voordat de menukaarten in het restaurant worden uitgedeeld, deel jij de kleurplaten uit en de kinderen worden weer rustig en zijn allemaal aan het kleuren. Lees deze blog welke voordelen kleuren nog meer heeft.

Van kleurplaten kun je leren

Kleurplaten zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam! Stel je gaat met je kinderen naar een dierentuin tijdens of na het bezoek heb je een paar kleurplaten bij je met allemaal verschillende dieren erop. Als je opzoek gaat naar de dieren in de dierentuin die op de kleurplaten staan, dan herkennen je kinderen de dieren weer terug in de tekening. Zo weten ze bijvoorbeeld welke kleuren het dier heeft of waar het dier leeft. Dan hebben de kinderen een beter beeld van het dier als ze de kleurplaten gaan inkleuren.

Kleuren kan overal

Op elke plek kan je kleuren. Je hoeft alleen een paar kleurplaten uit te printen en potloden of stiften mee te nemen. Een ander voordeel is dat het niet veel is om mee te nemen zoals bijvoorbeeld speelgoed voor je kinderen of een heel dik boek om te lezen. Mocht je ooit je kleurplaten zijn vergeten dan hebben ze vaak in restaurants kleurplaten voor de kinderen (of voor jezelf natuurlijk). Bekijk ook de beste plekken om thuis te tekenen.