Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
20 maart 2024

Muurschildering op kantoor: inspiratie

Je herkent het vast wel, al die eentonige muren op kantoor. Je spendeert uren op je kantoor en kunt alleen maar staren naar een standaard gekleurde muur. Maar hoe tof zou het zijn als deze muren worden opgefleurd met kleurtjes of leuke creaties? In deze blog geven wij je inspiratie om jouw kantoor om te toveren tot een gezellige ruimte!

Ken je kleur

Allereerst is het belangrijk om op voorhand te bedenken welke richting je op wilt gaan met jouw muurschilderingen. Wil je jouw medewerkers inspireren of ben je gewoon op zoek naar een vrolijke muurschildering? Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken of je de muurschildering zelf gaat doen of dat je hiervoor iemand gaat benaderen. Dit kan namelijk jouw keuze beïnvloeden voor de muurschildering.

Vaak wordt er gekozen om bepaalde bedrijfskleuren terug te laten komen in de muurschildering. Zo creëer je een unieke en persoonlijke touch. Of ga je voor een neutraal accent om juist de kalmte en professionaliteit uit te stralen?

Creëer een open sfeer met een groot kunstwerk

Het is steeds belangrijker om transparantie uit te stralen, niet alleen naar klanten, ook richting het team. Een open sfeer zorgt voor vertrouwen en mooie gesprekken tussen collega’s. je kunt daarom ook kiezen voor inspirerend fotobehang of een groot kunstwerk dat over de hele muur gaat. Zo maak je van een ruimte met verschillende bureaus en stoelen een samenhangend geheel.

Inspirerende citaten

Als je op zoek bent naar een muurschildering, maar niet te druk is, zijn inspirerende citaten een leuke oplossing. Je kunt hierin de kernwaarde van het bedrijf terug laten komen. Maar je kunt ook citaten plaatsen die jouw medewerkers motiveert. Wees hierin creatief. Vraag ook jouw medewerkers of zij nog leuke ideeën hebben omtrent citaten die zij vinden passen binnen de bedrijfscultuur.

Grafische patronen en geometrische vormen

Wil je graag een muur die leuk is opgevuld met leuke vormen en patronen? Kies er dan voor om grafische patronen en geometrische vormen te plaatsen. dit zorgt voor een moderne uitstraling aan iedere kantoorruimte. Denk hierbij aan patronen zoals, chevrons, cirkels of zigzaglijnen die de ruimte visueel interessant maken.

Teamwork en samenwerking

Een muurschildering die teamwork en samenwerken benadrukt, kan een positieve sfeer bevorderen. Je kunt hierbij denken aan een afbeeldingen van mensen die samenwerken aan een project, handen die elkaar vasthouden of elkaar ondersteunen. Dit is natuurlijk vrij cliché, maar je kunt hierin zelf zo creatief mogelijk zijn en het volledig afstemmen op jouw wensen en behoeften of misschien wel in de visie en missie van jouw bedrijf. 

Graffitikunstenaar

Ben je nu op zoek naar een eyecatcher in jouw ruimte? Laat dan een graffitikunstenaar komen voor een creatie. Deze zorgen namelijk voor een echte wow factor op jouw muur. Deze kunnen je vaak ook helpen bij ideeën bedenken en deze vertalen naar een ontwerp.

Vinylstickers / plakfolie

Wil je graag een muurschildering op jouw muur hebben, maar ook iets dat nog makkelijk te verwijderen is. dan zijn vinyl stickers een goede oplossing. Deze kunnen op muren worden geplaatst, maar bijvoorbeeld ook op ramen. Je kunt met dit materiaal uitgesneden quotes, teksten of logo’s in iedere gewenste keur laten toepassen op jouw muren. Is jouw muur toe aan vervangen van nieuwe stickers? Dan kun je het ook laten upgraden door middel van facade folie.

Hopelijk heb je meer inspiratie opgedaan om jouw muren in het kantoor een upgrade te geven. Veel plezier met het uitzoeken van een muurdecoratie!