Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
25 april 2023

Creatief zijn met kleuren

Creatief bezig zijn met kleuren kan een ontspannende en inspirerende manier zijn om je gedachten te verzetten en je creativiteit te stimuleren. Om jou hierbij de te helpen hebben we een paar tips en ideeën om creatief bezig te zijn met kleuren.

Gebruik verschillende materialen

Naast kleurpotloden en kleurplaten kun je ook andere materialen gebruiken om te kleuren. Denk hierbij aan verf, stiften, pastelkrijt, markers of zelfs klei om kleur aan je creaties toe te voegen. Op deze manier kan je veel verschillende en mooie tekeningen of andere voorwerpen creëren.

Experimenteer met kleurenschema’s

Probeer verschillende kleurenschema’s uit. Zo ontdek je welke kleuren het beste bij elkaar passen en creëer je meer diepte en contrast in je kleurwerk. Door te experimenteren met nieuwe kleuren kom je op nieuwe ideeën. Ook kan je bestaande kleuren mengen om nieuwe kleuren te creëren.

Maak een kleurboek

Je kan ook je creativiteit uiten door een kleurboek bij te houden. Hier kun je al je kleurplaten in plakken, maar ook al je andere kleurcreaties. Op deze manier maak je een leuk en creatief boek waar je al je gemaakte ontwerpen terug kan zien. Hier kan je ook ontwerpen voor je huis, kleding of iets anders in tekenen. Stel je wilt je huis verduurzamen, je kan dan in je kleurboek een schets ontwerpen hoe je dat kan realiseren. Maak een schets waarbij je het ontwerp van een duurzaam huis met zonnepanelen in den haag weergeeft. Op deze manier maak je je plannen visueel en heb je een beter beeld ervan.

Ga buiten kleuren

Ook kun je buiten gaan kleuren. Maak een wandeling en neem je kleurmaterialen mee. Zoek dan een rustige plek in de natuur. Ga hier rustig zitten en haal de inspiratie uit je omgeving. Hier kan je nieuwe inspiratie ophalen en aan de slag gaan met een nieuw kleurontwerp.

Maak een collage

Een ander idee hoe je creatief kan zijn met kleuren, is door een collage te maken. Gebruik heir tijdschriften en foto’s voor. Knip en plak verschillende vormen en kleuren bij elkaar om een uniek kunstwerk te creëren.

Geef objecten een kleur

Door je oude objecten een nieuwe kleur te geven, kan je ze een nieuw leven geven. Je kan gaan kleuren, verven of iets degelijks op een object, zoals; een vaas of een T-shirt. Gebruik je creativiteit en geef je oude objecten en nieuwe kleur.

Kortom, creatief bezig zijn met kleuren biedt veel mogelijkheden om je creativiteit te uiten en om te ontspannen. Laat je inspireren door kleuren en materialen en ontdekt wat je kleurstijl is. Naast het tekenen met kleuren zijn er nog genoeg alternatieven en materialen om je creativiteit te uiten en te stimuleren.

Lees ook: top 5 beste tekentips en Creatieve manieren om je huis kleur te geven.