Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
29 september 2023

Kleurrijke verhuisaankondiging: zo creëer je het

Verhuizen is vaak een grote stap in iemands leven. Het is niet alleen een fysieke verandering, maar ook een emotionele. Naast alle drukte van inpakken en organiseren, willen we onze geliefden en vrienden op een unieke en leuke manier laten weten dat we gaan verhuizen. Wat is er dan leuker dan een kleurrijke verhuisaankondiging? In deze blog geven we je enkele creatieve ideeën om je verhuisaankondiging net dat beetje extra te geven.

Handgetekende kaarten

Pak wat kleurpotloden, stiften of waterverf en laat je creativiteit de vrije loop. Je hoeft geen professionele tekenaar te zijn om iets moois te maken. Kinderlijke tekeningen kunnen juist heel charmant zijn! Denk aan een illustratie van je nieuwe huis, een kaart van de nieuwe stad of een tekening van de hele familie. Schrijf er een lief berichtje bij en je hebt een unieke aankondiging.

Foto’s met een kleurrijke twist

Maak een leuke fotosessie met de familie voor je nieuwe huis. Gebruik gekleurde rookbommen voor een speels effect, of blaas bellenblaas voor de lens. Deze foto’s kunnen dan gebruikt worden voor je verhuisaankondiging. Ze geven niet alleen de nieuwe locatie weer, maar ook de vreugde van deze nieuwe stap.

Creatief met stoffen en materialen

Overweeg om stoffen, linten of andere materialen te gebruiken om je kaartjes een 3D-effect te geven. Een stukje stof van het nieuwe gordijn of een stukje behang kan al wonderen doen. Het geeft je kaart niet alleen textuur, maar het maakt het ook persoonlijker.

Digitale aankondigingen

In dit digitale tijdperk kun je ook overwegen om een digitale aankondiging te maken. Er zijn verschillende apps en websites waar je animaties kunt maken met je eigen foto’s. Voeg wat kleurrijke elementen toe zoals vlinders, regenbogen of bloemen en stuur het naar je vrienden en familie via e-mail of social media.

Toevoegen van humor

Waarom niet een beetje humor toevoegen aan je aankondiging? Denk aan een foto van de familie verkleed als verhuizers of een grappige tekening van een verhuiswagen met een tekst als “We hebben onze zoo verplaatst!” Of, als je écht origineel wilt zijn, kun je zelfs een hint geven over je nieuwe locatie, zoals “We gaan verhuizen naar dieren!”. Dit kan een leuke manier zijn om vrienden en familie nieuwsgierig te maken naar je nieuwe plek.

Inspiratie uit je nieuwe omgeving

Bij het ontwerpen van je verhuisaankondiging kun je ook inspiratie halen uit je nieuwe omgeving. Misschien zijn er kenmerkende gebouwen, landschappen of lokale tradities die je kunt verwerken in je aankondiging. Als je bijvoorbeeld naar een kustplaats verhuist, kun je denken aan een aankondiging met schelpen en zand. Verhuis je naar een stad met historische gebouwen? Overweeg dan een oude postkaartstijl voor je aankondiging. Door elementen van je nieuwe thuis te verwerken, geef je iedereen alvast een voorproefje van waar je naartoe gaat en wat ze kunnen verwachten als ze je komen bezoeken!

Ga aan de slag!

Verhuizen is een grote gebeurtenis en het is leuk om deze te delen met de mensen om je heen. Een kleurrijke verhuisaankondiging is niet alleen een vrolijke manier om dit nieuws te delen, maar het laat ook zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het betrekken van anderen bij je nieuwe avontuur. Of je nu kiest voor handgetekende kaarten, foto’s of een digitaal ontwerp, zorg ervoor dat het iets is dat jou en je gezin weerspiegelt. Veel succes met verhuizen en het creëren van je aankondiging!

Lees ook: Diamond painting ontwerpen mogelijk of de kracht van kleurpsychologie in marketing en branding