Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
29 juli 2023

Zo teken jij de mooiste huizen!

Bij kleurplaat23 houden we natuurlijk van een ding: tekenen! Het tekenen van een huis kan je helpen om je artistieke competenties nóg verder uit te breiden op een zowel leuke als creatieve manier. Het maakt niet uit of je iemand bent die net pas begonnen is met tekenen of een doorgewinterde kunstenaar bent, er zit een bepaalde pracht in de simpliciteit van een huis. Je kan het al maken zoals je leert op de basisschool, met enkel vierkanten en driehoeken, maar je kan ook dieptelijnen gebruiken en schaduwtekenen met de rand van je potlood om dimensies toe te voegen. Ofwel, de mooiste huizen tekenen is écht voor iedereen mogelijk. Wil jij leren hoe je dat moet? Lees dan door, want zo teken jij de mooiste huizen!

Het simplistische huis tekenen

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende: het simpele huis. We kennen het allemaal nog van de basisschool, alleen maar geometrische vormen gebruiken en in een enkele minuut staat je huis. Wat heb je hier voor nodig? Een papier, liniaal en een potlood! 12 vierkanten maak je het huis, de deur en de twee ramen mee, met de cirkel maak je de klink en met de driehoek maak je het dak. Klaar is kees! Wil je de moeilijkere variant van het oh zo bekende kinderhuis? Leer dan hier hoe je kan beginnen met kleurplaten met geometrische vormen!

Huis inrichting tekenen

Deze is toch nét wat moeilijker. Je standaard huis-, tuin en keukentekenaar zal goed zijn in wat gevorderde tekeningen maken over de mooiste huizen, maar interieur tekenen is een heel ander verhaal. Veelal moet hier een betaald 3D-tekenprogramma bij aan te pas komen én een intensieve kennis van huisstructuur/huidige interieurtrends. Normaal zouden we je graag tips geven, maar in dit geval raden we gewoon aan om naar een derde partij te gaan. We hebben online al onderzoek gedaan, zodat jij dat niet meer hoeft, en één partij steekt er qua prijs/kwaliteit toch wel bovenuit: Haemers Klinkers is dé interieurbouwer bij jou in de buurt!

Je eigen huis tekenen

Je kan er ook voor kiezen om je eigen huis te tekenen. Hiervoor is voorbereiding absoluut een van de belangrijkste componenten. We gaan er voor het gemak even van uit dat je géén fotografisch geheugen hebt. Begin dus eerst met kiezen van welke hoek je je huis wilt tekenen, ofwel van welke zijde. Vervolgens, wanneer je de kant gekozen hebt, raden we aan om meerdere foto’s te maken. Wanneer je van maar één hoek foto’s maakt, dan zal je zien dat je enkel op die manier gaat tekenen. Als je écht wilt dat je dieptelijnen realistisch zijn, zorg dan dat je van meerdere hoeken foto’s maakt! Als je dat hebt gedaan, is het belangrijk om een rustige plek in het huis te vinden om te tekenen. Zorg er vervolgens voor dat je al je materialen in huis hebt, of je nou voor een canvas of voor het papier gaat maakt niet uit, voorbereiding is het allerbelangrijkste! En dan komt de allerbelangrijkste tip om de mooiste huizen te tekenen: gewoon beginnen. Tekenen is vallen en opstaan, je zal het steeds opnieuw blijven doen en je zal steeds beter worden!

Wil je ook weten hoe je de beste sporttekeningen maakt? Wij geven je hier onze tips!

Meer blogs lezen? Lees dan ook Kleur & vloer trends voor het interieur: Herfst 2023