Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
2 augustus 2021

Zo hou je het gezellig op de achterbank!

Eindelijk gaan jullie op vakantie, maar hoe ga je dat overleven met een paar kinderen op de achterbank er naar toe. Om te zorgen dat de kinderen zich niet gaan vervelen hebben wij een paar tips voor jullie op een rijtje gezet!

Laat ze lekker kleuren

Heb je kinderen met veel fantasie dan kunnen ze vast en zeker uren lekker tekenen. De fantasie kan de vrij loop gaan en als ze genoeg potloden, stiften en markers hebben dan krijg je vaak de meest geweldige kunstwerken. Mocht de kinderen niet zo creatief zijn, dan kan je bij ons natuurlijk ook een paar leuke kleurplaten uitprinten. Wij hebben voor ieder kind wat wils en er zijn genoeg kleurplaten te krijgen. Zorg wel dat je goed stiften en potloden meeneemt en zorg ook voor het materiaal er omheen. Je wilt natuurlijk niet dat de hele auto vol licht met stiften omdat je een etui bent vergeten of dat de kinderen niet meer kunnen kleuren omdat je geen slijper hebt voor de potloden.

Speel een auto spelletje

Kijk eens naar buiten en kijk bijvoorbeeld eens wat er op de auto’s staat. Je kan ook een spelletje ik zie, ik zie wat jij niet ziet spelen. Zie je bijvoorbeeld autorijles Eindhoven voorbij komen? Dan kan je bijvoorbeeld zeggen: “ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is iemand die les krijgt”. Dan moeten de kinderen gaan zoeken welke auto iets te maken heeft met rijles. Of je ziet bijvoorbeeld een vrachtwagen van een supermarkt voorbij komen en zegt dan dat het te maken heeft met eten en drinken. Zo kan je het spelletje “ik zie, ik zie” eens uitbreiden buiten het gebruik van alleen maar kleuren.

Neem een doe-boek mee

Een doe-boek zit vaak vol met spelletjes, verhaaltjes en kleine activiteiten die de kinderen kunnen doen. Ook zitten er vaak kleurplaten in of leuke stickers die de kinderen kunnen plakken. Als je de kinderen dus even wilt bezig houden is dit de ideale bezigheid. Er staan zo veel verschillende dingen in een doe-boek, dat er voor elk kind altijd wel iets bijzit wat ze leuk vinden om te doen. Daarnaast zijn er veel verschillende doe-boeken te verkrijgen die passen bij de interesses van de kinderen. Zo kan je het extra interessant maken voor ze.

autorijles eindhoven