Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
5 juli 2022

Handige kinderen bezig houden met o.a. kleurplaten

Er zijn kinderen die liever de hele dag op de bank liggen te niksen, er zijn kinderen die de hele dag willen rennen en springen en er zijn kinderen die het liefst de hele dag aan het bouwen en knutselen zijn. Alle kinderen wil je zoveel mogelijk bezig houden, maar deze creatieveling hebben de potentie om geweldige dingen te creëren, mits zij hun vaardigheden goed ontwikkelen. De taak is dan ook aan de ouders om ervoor te zorgen dat ze hun kinderen helpen deze vaardigheden te ontwikkelen.

Creatieve kinderen kun je uiteraard op heel veel verschillende manieren bezig houden, zo ver als je eigen creativiteit reikt, zullen we maar zeggen. Als je echter wat inspiratie nodig hebt, dan kun je uit deze blog hopelijk wat halen.

Knutseldoos

Een knutseldoos is iets wat iedere ouder eigenlijk in huis zou moeten hebben. Het houdt de kinderen bezig tijdens de koude winter maanden en nog belangrijker, het haalt ze achter het scherm weg. Je kunt door een bezoekje te brengen aan de action gemakkelijk zelf een uitgebreide knutseldoos samenstellen, en deze kun je aanvullen door de tijd heen.

Wat mag er niet ontbreken in een knutseldoos?

  • Gekleurd papier
  • Kinderscharen
  • Kinderlijm
  • Glitterlijm
  • Viltstiften
  • Pritt sticks
  • Waterverf
  • Plak oogjes
  • Crêpe papier

Werkplaats in de tuin

Als je een tuin hebt dan kun je een werkplaats maken voor je handige kind. Je kunt hier plankjes en reststukjes leggen, schroeven bestellen en een kleine accu schroevendraaier. Dit zal ervoor zorgen dat de creativiteit zal vloeien omdat je zoon of dochter de plek en ruimte heeft om alles te bouwen wat hij/zij zich kan bedenken en de ruimte toelaat. Het mooie is ook, dat alles weer uit elkaar gedraaid hoeft te worden. Door al vroeg te leren bouwen zal hij/zij later in het leven alles veel gemakkelijker leren en zelf de mooiste werken kunnen maken.

Lego/K’nex

Bouw speelgoed zoals K’nex en lego zijn ook hele goede dingen om in huis te hebben. Door het bouwen met lego leren de kinderen inzicht en fijne motoriek. Het is altijd ontzettend interessant om te zien wat de kinderen met dit speelgoed maken en hoelang ze hiermee bezig kunnen zijn.

Kleurplaten voor handige kinderen

Als je kind graag bouwt en alle bovenstaande punten enorm leuk zal vinden, zullen deze kleurplaten een goede toevoeging zijn. Door je kind kleurplaten te laten kleuren van huizen, gebouwen, constructies, schroeven en gereedschap, kan je kind alles goed onderzoeken.

Door bijvoorbeeld de lijnen te volgen van een gebouw kan hij/zij zijn hoe een basis constructie eruit ziet en dit implementeren in het bouwwerk.