Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
28 maart 2022

Je bankstel beschermen tegen vuil!

Als je een nieuw meubelstuk of bankstel koopt wil je je meubelstuk natuurlijk wel beschermen. Bank impregneren Rotterdam is ook z’n bedrijf waarbij je dit kunt laten doen. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen, je bankstel of ander meubelstuk impregneren, maar waar mee doe je dit dan en wat is het beste voor uw meubelstuk?

Vaak als je een nieuwe bank of een ander meubelstuk besteld zijn ze al geïmpregneerd of krijg je de vraag van de zaak waar je je meubelstuk wil kopen of je dit bij jouw nieuwe bank of meubelstuk wilt laten doen. Maar als je bank al wat ouder is en je deze als nog wilt beschermen tegen allerlei soorten vlekken en besmeuring, kun je er voor kiezen om dit als nog te doen.

Welke soorten bescherming bied het?

Volledig waterdicht is het niet om een meubelstuk te impregneren. De termen vuilafstotend en vlek werend zijn termen die nogal misleidend kunnen zijn. De bank of het andere meubelstuk dat je ermee behandeld kan wel degelijk vies worden, ook als het geïmpregneerd is kan dit nog steeds het  geval zijn.

Je bank wordt uiteindelijk zeker wel vies

Impregneren van je bankstel kan zeker meehelpen om de levensduur van je bankstel te verlengen of om het makkelijker schoon te houden als deze is behandeld. Je moet je er alleen niet op blind staren. Dingen zoals een openhaard, een vuile broek en vetresten kunnen zich ook gewoon hechten aan de behandelde stof. Hiermee zul je dan eveneens nog altijd vlekken krijgen op je bankstel. Het is dan ook belangrijk je bankstel zelf regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en groene zeep. Dit is bovendien ook niet schadelijk voor het milieu en bijt ook niet uit op de stof van de bank of andere meubelstuk.

Gemakkelijk zelf thuis doen

Wil je nu toch het liefste je bank of meubelstuk impregneren dan kun je dit ook gemakkelijk zelf thuis doen. Kijk hierbij dan wel eerst naar de productsoorten die er zijn en voor welke stoffen deze middelen bedoeld zijn. Sommige middelen waarmee wordt geïmpregneerd bevatten een hoop chemicaliën, deze moet je het liefst vermijden. Deze bevatten vaak hele chemische stoffen die slecht zijn voor je gezondheid en het milieu. Zo heb je ook verschillende nanocoatingen en andere soorten middelen die je meubelstuk tijdelijk beschermen, maar ook deze behandelingen dienen meerdere keren herhaald te worden om de levensduur en de bescherming te verlengen.

Biologische impregnatiemiddelen

Je kunt je bank ook laten impregneren met een biologisch middel. Dit is klimaatvriendelijk en ook voor de gezondheid een stuk beter.

Lees ook onze blog over: zijn er zonnepanelen in de kleur van dakpannen?