Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
19 juli 2022

Kleuren en spelen tijdens een autorit

Ga je met de auto op vakantie? Tijdens de rit kun je je natuurlijk helemaal verheugen op je bestemming, maar soms kan de autorit ook eindeloos lijken te duren. Om verveling te voorkomen, hebben we 7 dingen bedacht die je kunt doen als je onderweg bent of als je door autopech te maken hebt met pechhulp Eindhoven en je even geen kant op kunt.

Muziek

Niks kan je zo goed in de vakantiestemming brengen dan vrolijke muziek. Zet dan ook de radio aan of sluit Spotify aan op de speakers. Ben je onderweg met kinderen? Wissel dan ook kinderliedjes af met muziek die jij en je partner leuk vinden. Of verzin jullie eigen liedjes, dat is net zo leuk.

Spelletjes

Speel spelletjes met elkaar en nee, dan bedoelen we eigenlijk niet de computerspelletjes of games op je telefoon. Je hebt van veel gezelschapsspelletjes een reisformaat. Die kunnen jij en de kinderen makkelijk vasthouden terwijl je in de auto zit.

Tekenen

Neem altijd wat kleurpotloden en kleurplaten mee, zodat de kinderen lekker creatief bezig kunnen zijn. Wanneer je actief met iets bezig bent, gaat de tijd ook sneller voorbij. Tip: zorg voor een goede ondergrond. Klaptafeltjes aan de rugleuning of een boek met een harde kaft zijn hiervoor het geschiktst. Lees ook eens hoe je groen gebruikt!

Slapen

Hoewel je alleen maar zit, is een autorit supervermoeiend. Omdat het toch vakantie is, mogen jij en de kids deze tijd benutten om uit te rusten. Laat ze lekker indommelen en doe zelf ook een dutje.

Lezen

Tijdens je vakantie kom je weer toe aan dingen waar je normaal gesproken weinig tijd voor hebt. Op zo’n moment heb je bijvoorbeeld weer de tijd om er een goed boek bij te pakken en dat in een ruk uit te lezen. Voor de autorit kun je het best een boek kiezen waar je niet te veel bij hoeft na te denken. Tijdschriften en stripverhalen zijn daarvoor ideaal.

Snacken

Wanneer je lang onderweg bent omdat je moest wachten op pechhulp Eindhoven, is het fijn om snacks bij de hand hebben. Omdat het vakantie is, mogen dat af en toe ook iets minder gezonde dingen zijn zoals snoepjes en koekjes. Wissel dat af met stukjes fruit en crackers.

Naar de speeltuin

Bestudeer van te voren je route. Bij sommige benzinestations en wegrestaurants zijn er gelegenheden waar de kinderen even kunnen spelen. Zo kunnen ze even hun energie kwijt en stappen ze een stuk vrolijker in de auto.