Leuke kleurplaten om zelf te printen!
Anna Kasan
21 juli 2022

Waarom kleuren voordat je naar de tandarts gaat?

Herken je dat je kind of misschien wel jezelf vaak veel stress of spanning ervaart voordat je naar de spoedtandarts in Rotterdam gaat? Dat is zeker verre van prettig! Je wilt er graag alles aan doen om die zenuwen, stress of angst te verminderen zodat je kind met minder tegenzin naar de tandarts gaat. Maar hoe pak je dat aan? Wat kun je er tegen doen? Heel simpel: ga van tevoren even wat kleuren of neem een kleurplaat mee! Waarom je dat moet doen zullen we gaan uitleggen in deze blog!

Waarom kleuren als ontspanning?

Het kleuren van kleurplaten heeft vele voordelen. Een aantal voordelen daarvan zijn dat het goed is voor de creativiteit en ontwikkeling van je kind. Ook draagt het bij aan de stimulatie van de motoriek. Een ander groot bijkomend voordeel, en daarbij ook de reden waarom je het moet doen voordat je naar de tandarts gaat, is dat het ontspannend werkt. Door een kleurplaat te kleuren zullen je gedachtes en aandacht volledig daar heen gaan. Je bent dan niet bezig met andere gedachtes, spanningen of angsten. Hierdoor zul je deze compleet vergeten. Door een kleurplaat te kleuren zul je dus ontspannen en voor even alles om je heen vergeten. Kortom, een kleurplaat zal werken als een goede afleiding.

Voor welke kleurplaat kies je

Het kleuren van kleurplaten werkt dus ontspannend. Maar voor welke kleurplaat kies je op zo een moment dan. Naast dat er tegenwoordig een groot aanbod is aan verschillende kleurboeken van jong tot oud kun je natuurlijk ook zelf wat uitzoeken. Online is er tenslotte zo een groot aanbod aan verschillende kleurplaten. Wat dacht je van een mandala? Of een kleurplaat met allemaal vormen? Kijk eens naar de tekenfiguren of dieren die je kind leuk vindt of maak zelf een leuke kleurplaat die kan worden ingekleurd. Laat je creativiteit erop los, want er is zo veel keuze! Bereid je goed voor, pak wat stiften of potloden en leg die kleurplaat klaar want is een goede voorbereiding zal zorgen voor een relaxte tandartsafspraak.

Lees ook deze blog: Tips om beter te worden in tekenen of schaduw en licht in je tekeningen creëren.